Premiér Andrej Babiš (ANO)

Premiér Andrej Babiš (ANO) Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Karel Steigerwald: Babiš je na tom lépe než virus

Podle Evropské komise je Babiš stále ve střetu zájmů. Komise žádá kontrolu dalších dosud neprověřených případů. Obhajoba tuzemských úřadů komisi nepřesvědčila. Kritizuje, že naše vláda nereaguje. Babiš řekl, že stanovisko EU nezná. Ministerstvo pro místní rozvoj ho asi četlo, protože tvrdí, že je důvěrné. Babiš má asi tři měsíce, než bude stanovisko v češtině. Protáhne je až do voleb.

Ty vyhraje, protože voliči mají podvodníky rádi. Pak oživí starý zapomenutý zákon o churavých prezidentech, kterým komunisti vyhodili z Hradu generála Svobodu a vyhodí Zemana. Pak se stane přímo voleným prezidentem on. ČR vystoupí z EU a bude pokoj. Komise EU uzná, že nečlenská země nemusí nic dodržovat nebo vracet, ale na dotace má právo. Je to prý takový korektní trend. Celou „akci Babiš“ řídí z pozadí ti, kdo chtějí, aby ČR z EU vystoupila. Akce se jim daří, ale nedocenili, že jim Babiš zůstane na krku, protože je zdráv jako řípa. Šklebit se u toho můžete, jak chcete. Uleví se vám.

Podobný problém má koronavirus. Číslo R kleslo na 0,8 a nastala všeobecná radost, po které bude následovat rozvolnění. Čím větší rozvolnění, tím větší je zhoršení kritéria R. Už to tu bylo na jaře. Až bude R zas 12,5, vznikne panika. Padnou nějací nezodpovědní ministři a přijde utužení. Po utužení klesne číslo R pod jedničku a přijde rozvolnění a radost, pak utužení a další pády ministrů. A po utužení zas pokles R a uvolnění s radostí. Skončí to, až to viruse přestane bavit. Na rozdíl od Babiše my z viru vyskočit nemůžeme. Ani do šklebení nám není.