Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Koronavirus v Česku
Koronavirus v Česku
Koronavirus v Česku
Koronavirus v Česku
Češi nosí roušku při vstupech do metra, a to i v částech, které jsou venkovní.
15
Fotogalerie

Karel Steigerwald: Prázdná předvolební gesta aneb Co s těmi rouškami po volbách?

Premiér přidal roušky pro penzisty, což je od koblih vývoj vpřed. Je to ale mnohem míň než slíbených pět tisíc, které zatím poletují v předvolebním ovzduší. Koblihy platil asi ze svého, lidi je snědli a zvolili ho. Svět byl jednodušší. Roušky zaplatil stát a lidi nejsou vděční. Roušky, celkem slušný šmejd, poštou vracejí, že o korupční roušky nestojí. S vtipným dodatkem: buďte rád, že vás nenahlásíme.

Je to fakt. Brát úplatky je podobně trestné jako je dávat. Je to urážlivé, tady máš koblihu, dej hlas, tady máš pětitisícovku, dej hlas, taky máš roušku, dej hlas. Záhadné je, že to někdy zabírá, jindy ne. Volič je masa dost nepochopitelná. Neřekne si: Nejsem takový boháč, abych bral místo zboží zadarmo šmejd. Babiš takový boháč je, může šmejd rozdávat. Neřekli mu, že takovým dárkem uráží a že mu to ublíží. Lidi nejsou domorodci, aby je potěšily korálky a sklíčka z Jablonce.

 

Hodně to vynáší

Kdyby ty roušky zaplatil jako koblihy ze svého, řeklo by se, že mít moc se mu fakt líbí, protože je to krása a hodně to vynáší. Vždyť do toho vrazil tolik koblih a tolik náhubků. Roušky rozdal za státní peníze a teď ho to mrzí. Chamtivost není dobrý obchodní lodivod ani v korupci. Lidi se mu smějí a smích je tobogan, který jezdí jako každá skluzavka jen dolů. Protistátní důchodci nosí roušky zpátky přímo na vládu, byla tam fronta, těch roušek, kam to asi narychlo dali? Snad je nenechali venku, aby jim zmokly.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!