Video placeholde

Hodinové čekání na jídlo, špatné objednávky a zmatená obsluha: Gastro doplatilo na nekvalifikovaný personál

Skutečné gastronomické peklo zažili hosté dolnobřežanského Olivova pivovaru. A nejen oni. Právě přilehlá restaurace se totiž stala dějištěm dalšího dílu reality show BeerMaster Česko. Zbývající čtveřice soutěžících, kteří mají vítězství nadosah, v ní absolvovala zátěžový test. Šlo o standardní šichtu ve výčepu i na place. Jak ji co nejlépe zvládnout poradili finalistům zkušení profesionálové: Radek Tureček, provozní ředitel největší tuzemské restaurace Červený jelen, a majitel a duše pivovaru Miroslav Oliva. Finalisté si z jejich rad bohužel nezapamatovali ani desetinu a podle toho to v lokále vypadalo! Ostatně přesvědčte se sami v úvodním videu.

Před nástupem na šichtu se soutěžící měli rozdělit do dvojic. Škodolibí porotci ale páry zamíchali a změnili jejich složení. Na place tak svůj um předvedli Ema Reisenauerová s Tomášem Hasíkem alias Ozzym, druhou dvojici utvořili Lukáš Provazník s Adamem Humlem. Krátce nato se restaurace zaplnila, a tak bylo potřeba začít se ohánět a blýsknout se nejen svými obchodními dovednosti, ale také skvělým zákaznickým servisem. Aspoň podle ideálního scénáře, ale…

Ani jedna ze směn svoji práci nezvládala, a tak porota povolala do služby obě současně, aby všichni soutěžící spojili své síly a pokusili se vše zachránit. V týmu je síla. „Byli to skvěle vybraní hosté. Nedovedu si představit čtyři víc obtížné stoly, které můžou najednou sedět v jedné restauraci,“ přiznal ironicky Adam. „Kdybych tohle dělal do konce svého života, tak jsem přesvědčený, že ten život bych měl velmi krátký,“ přisadil si Ozzy. A extrémní situace zaskočila i Lukáše: „Byli jsme vhozeni do ledové vody.“  Jediná Ema si něco pochvalovalo – tentokrát si před soutěžním klání pivo na kuráž nedala a byla za to upřímně ráda. A její nasazení ocenili i hosté restaurace, kteří spolu s porotou rozhodli o tom, kdo skončí na nepopulárním čtvrtém místě.

Ještě se nekončí, teď se jde tvořit vlastní pivo

Zbývající tři finalisté měli tři týdny na to připravit si prezentaci konceptu vlastního piva, obsahující nejen recepturu, ale i marketingovou strategii a cenotvorbu. Následně se sešli v obci Broumy v pivovaru Matuška. Dalším létajícím porotcem se tak stal sládek Adam Matuška. Po prohlídce pivovaru si každý soutěžící vybral jednoho z porotců, jehož profesní zkušenosti mohl využít. Kdo dokázal svůj nápad přesvědčivě přednést, splní si sen a uvaří si v superfinále vlastní pivo? Sledujte v úvodním videu. A pokud vám některá z předchozích epizod unikla, najdete je všechny na www.beermaster.cz.