Video placeholde

Šílená sekta v severním Německu: Zatímco boží prorok debužíroval, lidé v ulicích okusovali z hladu chodníky

Každá sranda musí někdy skončit. To neplatí jen pro trilogie Hodiny dějepichu, ale i pro samotný příběh té naší poslední trilogie. Povstání v městečku Münster se pomalu chýlí ke konci a vy už jistě napjatě čekáte, jak to dopadne. Můžeme prozradit, že ještě nějaké zvraty nastanou…

Přijde nakonec ten Ježíš, ptáte se? Měl dorazit už dvakrát, přijde napotřetí? Inu… Minimálně podle Terezy by to byla legrace. A černý humor je taky to, co provází celé tohle mimořádně pochmurné finále. Člověk nemůže nevidět potenciál pro černou komedii ve městě, kde čím dál tím víc a víc lidí mluví s Bohem, proroci si nacpávají břicha, volí se svatí králové, ale zároveň lidé na ulicích z hladu okusují dlažbu. 

A do toho všeho za hradbami pořád osnuje plány k útoku princ-biskup, který má v úmyslu s těmi heretiky co nejdřív skoncovat… ale nezbořit si u toho město, které mu obsadili. Jak nakonec tenhle příběh dopadne a proč výsledek téhle šarvátky zdobí město dodnes, si povíme v nejnovější epizodě našeho podcastu o nejšťavnatějších kouscích historie, v Hodině dějepichu.