Video placeholde

Přibít genitálie na bránu města a rozlámat náctiletou dívku v kole aneb Jak se vypořádat s kacířstvím

V minulém díle Hodiny dějepichu jsme mluvili o tom, jak radikální protestantská sekta převzala v 16. století nečekaně vládu nad dobře opevněným a bohatým německým městem. Mluvili jsme o tom, jak se situace ve městě zhoršila, ale nikdo nemohl utéct, protože katolická armáda obklíčila město. A dnes si povíme, jak celý příběh úplně vykolejí do naprostých šíleností.

Čím je tohle násilné hnutí anabaptistů mimořádně slavné, jsou zákony, zákazy a nařízení, které se začnou vydávat uvnitř obléhaného města. Jsou mimořádně slavné. Jedno se týká zákazu soukromého majetku, odpouštění dluhů a zákazu práce za peníze, které z anabaptistů dělá v očích mnohých jakési protokomunistické hnutí. Pak do toho přimícháte hromadu starozákonních nařízení, která se v podstatě nedají rozumně dodržovat. A protože žádný totalitní režim se neobejde bez kontroly, dostanete zákaz dveří. Aby bylo na všechny dobře vidět.

Vůbec nejslavnější je ale mnohoženství, které dává celému povstání takový pikantnější ráz. A taky důvod, proč si příběh našel cestu do našeho podcastu Hodina dějepichu o těch nejšťavnatějších kouscích historie. V dnešním díle vás kromě orgií čeká i ožralý útok na město, genitálie přibité na vrata a spousta a spousta mučení. Užijte si poslech!