Video placeholde

Vytrhávání srdce a vtírání chilli do genitálií, Aztékové byli šílená společnost

Aztécká říše byla velice specifická společnost, která byla v mnoha ohledech naprosto cizí evropskému vnímání světa. Jejich náboženství, jejich stravování, válčení, všechno bylo naprosto odlišné od našeho kontinentu. Ale některé věci jsou naprosto univerzální. Jako nedotknutelná vládnoucí třída či pošahané sexuální zákony.

Hodně se dnes nadělá ze zločinů, které kolonizační velmoci napáchaly na původním obyvatelstvu amerického kontinentu. Rozhodně je zpochybňovat nechceme, Angličané, Francouzi, Španělé udělali místním indiánům naprosto příšerné věci. Jenže z téhle debaty pak mohou vyjít původní Američané jako naprostí andílci, které bylo třeba chránit. U některých národů to byla pravda. U jiných nemohla být pravda vzdálenější.

Aztékové byli například totalitní teokracií, která doslova vzkvétala z krve obětovaných lidí. Utlačovali vlastní občany, utlačovali okolní národy, a když jste masturbovali, tak vám vetřeli pálivé papričky do genitálií. Proč? Inu, odpověď se dozvíte v nejnovějším díle našeho podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky, v Hodině dějepichu.