Video placeholde

Nacistická líheň na árijské děti. Důstojníci SS oplodňovali německé dívky na hradě podle přísného rozvrhu

Každé malé dítě ví, že nacisté rozdělovali lidstvo na rasy nadřazené a podřadné. Znakem těch nadřazených byly takzvané nordické rysy, tolik omílané modré oči a blonďaté vlasy. Jenomže když začali náckové dobývat Evropu s tím, že potřebují víc “životního prostoru” pro svoje nordické polobohy, zjistili, že jich vlastně tolik nemají.

Nápravy tohoto problému se zhostil samotný SS Reichsfuhrer Heinrich Himmler. Kdo se někdy byť jenom trošičku zajímal o Třetí říši, ví, že zatímco Hitler měl rámcovou představu o tom, kdo je nadčlověk a koho zplynovat, Himmler vymýšlel všechny ty šaškárny kolem toho. Runy, okultní symboly, archeologické vykopávky fiktivních míst a samozřejmě i velké šíření árijské rasy po světě.

K tomu poslednímu si založil projekt Lebensborn, který měl v podstatě přimět důstojníky SS a mladé dívky čisté rasy, aby spolu plodily děti, co jednou zdědí “lepší a čistý svět”. Program zahrnoval kino, bazény, tenisové kurty a matematicky přesně vypočítaný koitus. Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo víc pláči a k zblití.

O tom a mnoha dalších věcech v nejnovější epizodě našeho podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky – Hodiny dějepichu.