Video placeholde

Sex ve vesmíru je zatím nemožný, můžeme být rádi, že se tam zvládneme aspoň vys*at

Vždy tu a tam dostane NASA na nějaké tiskovce otázku: “Jak je to vůbec tam nahoře se sexem? Zkoušíte to?” A astronauti se vždycky pochechtávají a šéfové vesmírných programů mávají rukama a pak říkají: “Tak! Další otázka!” Jenomže pokud chceme doopravdy letět na Mars, dřív nebo později se nad tím budeme muset seriózně zamyslet. 

Asi je vám jasné, že létat do vesmíru není jednoduché. Rakety s pohonem čtyřiceti čtyř milionů koňských sil táhnou váš raketoplán navzdory zákonům přírody do otevřeného kosmu, kde se pak spojíte s vesmírnou stanicí a půl roku žijete na orbitu planety. Uprostřed nejpustější pustiny, která je lidstvu známá. Vesmírného vakua. Budete omluveni, pokud nejste z takové představy právě vzrušeni. 

Jenže sexu ve vesmíru brání mnohem víc než jen vaše pocity. Kromě absence soukromí a naprosto tristních hygienických podmínek je to třeba neschopnost v nulové gravitaci udržet erekci… nebo to, že v souladu s Newtonovými zákony, pokud přirazíte, odpálíte svou partnerku či partnera přes celou vesmírnou stanici. Kdo by řekl, že je Isaac Newton takový kazišuk, že? 

O tom a mnoha dalších věcech v našem podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky - Hodina dějepichu. Tentokrát s podtitulem SEX VE VESMÍRU.