Video placeholde

Velrybí kost v penisu, obcování s otroky i dřevěná noha. Zakladatelé USA byli v posteli pěkní hříšníci

Spojené státy jsou skutečně bizarní země. Založená na principech humanismu a demokracie… ale jedna z posledních, které zrušily otroctví. Země postavená na spolupráci imigrantů a lidí různých backgroundů, ale dodnes zjizvená občanskou válkou. A její zakladatelé tyhle rozpory nádherně zrcadlí.

Otci zakladatelé, výraz, který zná ve Spojených státech amerických každé malé dítě, popisuje několik tuctů gentlemanů, kteří se během americké války za nezávislost nejvíce zasadili o vznik současné světové velmoci. Byli to generálové, státníci, politici, diplomaté… ale taky lidé z masa a kostí.

A to s sebou nese pár peprných historek. Takže pokud se chcete dozvědět, k čemu otcům zakladatelům sloužila velrybí kost, jak můžete kvůli sexu přijít o nohu, co si kam zasouvali svobodní zednáři a kdo byl největší fuckboy osmnáctého století, určitě si poslechněte nejnovější epizodu našeho podcastu Hodina dějepichu.

Hodinu dějepichu si můžete pustit tady na webu, ale i na YouTube, Spotify nebo Apple Music.

Zajímá vás, jak probíhal sex na divokém západě? Jaké sexuální zvyklosti panovaly v Rudé armádě? Jak vznikl kondom? Podívejte se na další díly seriálu Hodina dějepichu >>>