Dostala jsem tečku

Dostala jsem tečku Zdroj: Veronika Zenklová

Otevření očkovacího místa bez registrace v obchodním domě na pražském Chodově (12. 7. 2021)
Očkovací místo Chodov hlásí enormní zájem o očkování.
Očkovací místo Chodov hlásí enormní zájem o očkování.
Očkování bez registrace v pražském OC Chodov
4
Fotogalerie

Fronta na očkování bez registrace is the new fronta na barevnou televizi. Tečka.

Tak dlouho se bráníte registračnímu systému, až vás systém rozšmelcuje a spolkne jak přezrálou malinu. Chtěla jsem ušetřit čas a nečekat na PIN2. Tak jsem vyrazila do OC Chodov a ztratila spoustu času čekáním ve frontě. Jde to, ale dře to.

To, že se brány očkovacího centra Tečka otevírají v 10:00, ještě neznamená, že už v 9:00 nebudete stoosmdesátý zájemce o očkování v pořadí. Jestli se sem lidé vypravili už předchozí den večer a noc strávili ve spacáku, nebo podplatili personál, se nikdy nedozvíte. Na pořadová čísla se tu nehraje, nikdo vám flek nepodrží, Pfizer do ramene chceme všichni. Přikvačila jsem si lehce před jedenáctou a konec fronty byl v nedohlednu.

Dostaneš tečku

V takové frontě na očkování se dá dělat spousta věcí. Rozhlížet se kolem dokola, urovnávat si respirátor, myšlenky a protahovat lýtka. Když vás stání omrzí, máte smůlu, sednout si nemůžete. Na pohodlné chytání lelků zády opřenými o skleněné zábradlí s knížkou v klíně tu rovnou zapomeňte. Už když jsem si sedla na bobek, abych ulevila páteři a nohám, byla jsem upozorněna, že sedět ve frontě je zakázáno. Vztyk a popocházet!

Samoplátci na stranu

Ačkoliv mě ihned po příchodu slečna koordinátorka upozornila na fakt, že dobu čekání odhaduje na 3–4 hodiny, had hrbatých lidí v nákupáku se kolem zábradlí v prvním patře vinul výrazně rychleji. Přibližně po hodině a půl na mě přišla řada. Řádní čeští pojištěnci postupují k přepážkám přednostně před samoplátci, kde dostanou k podpisu očkovací formulář, načež je čeká minipohovor s lékařem z Ikemu. Předpokládám, že otázku „Jak se máte?“ bude tenhle mladík po několika dnech v očkovacím centru Tečka vykřikovat i ze spaní. A jelikož jsem se měla dobře, postoupila jsem k samotnému očkovacímu místu. Pích a je hotovo, dostala jsem tečku. Tak za tři týdny znovu, tentokrát snad bez fronty a v předem určeném termínu. Očkování zdar!

Video placeholde
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) během bezregistračního očkovacího dne v pražském obchodním centru na Chodově (12. 7. 2021) • Blesk - Nikola Forejtová