Nicole Kidman

Nicole Kidman Zdroj: Pirreli.com

Nicel kidmanová v kalendáři Pirelli pro rok 2017
Penelope Cruz
Kate Winslet
Julianne Mooreová
Uma Thurmanová
12
Fotogalerie

Odvážný krok kalendáře Pirelli. Dokonalé modelky vyměnili za slavné herečky bez make-upu

Oslava přirozené krásy. Tak by se dal jednou větou shrnout kalendář firmy Pirelli pro rok 2017. Jednotlivé měsíce tu totiž znázorňují nenalíčené herečky z Hollywoodu. A i když je většině z nich téměř 50 let, stále je to náramná podívaná.

Autorem fotografií je uznávaný fotograf Peter Lindbergh, který slavné herečky svléká, odhaluje, ale vyhýbá se nahotě. Ukazuje totiž jejich krásu bez retuše a jen s lehkým líčením. Sám o díle říká, že je to milostná píseň, kterou složil pro 14 výjimečných žen. Mezi nimi je třeba Uma Thurmanová, Nicole Kidmanová, Kate Winsletová, Robin Wrightová. Lindbergh fotí kalendář Pirelli už potřetí.

Video placeholde
VIDEO: Zákulisí focení kalendáře Pirelli pro rok 2017 • YouTube.com

Fotograf tvrdí, že si každou z fotografovaných žen chtěl v jistém období svého života vzít, jen neměl odvahu o to požádat. Kalendář je tedy nejen poctou přirozené kráse, kterou Lindbergh na herečkách obdivuje, ale také protestem proti diktátu módních časopisů a jejich pojetí ženského těla. 

Výčet hollywoodských hvězd doplňuje Anastasia Ignatovová, ruská politoložka. Slavný kalendář vychází od roku 1964 pouze v malém nákladu a je neprodejný. Jednotlivé výtisky si rozeberou partneři firmy a objeví se v dobročinných aukcích po celém světě.