Toskánská Michelangelova vila

Toskánská Michelangelova vila Zdroj: Handsome Properties International

Toskánská Michelangelova vila
Toskánská Michelangelova vila
Toskánská Michelangelova vila
Toskánská Michelangelova vila
Toskánská Michelangelova vila
7
Fotogalerie

Toskánská vila legendárního Michelangela je na prodej. Za 200 milionů bude vaše

Historická vila Michelangela Buonarrotiho (1475-1564), jednoho z nejznámějších a nejlepších malířů a sochařů všech dob, je na prodej. Najdete ji v italském Toskánsku na místě zvaném Castellina in Chianti a je nabízena za 7,5 miliónu eur, tedy v přepočtu za více než 200 miliónů korun.


Michelangelo rozlehlý dům koupil v roce 1549 a rodině Buonarroti zůstal až do roku 1867. Jak píše v nabídce realitní kancelář Handsome Properties International, vila má 8 ložnic, 7 koupelen a kolem ní se rozkládá citronový sad. Celková plocha pozemku je téměř 13 tisíc metrů čtverečních. Takže skutečně luxusní sídlo, jak připomněl web thelocal.it, který na prodej Michelangelovy vily upozornil.

Nemovitost původně pochází z 11. století a od dob, co ji koupil Michelangelo, ji měly do dnešních dní ve vlastnictví jenom tři rodiny.

Dům se nachází v oblasti Chianti, která je proslulá výborným vínem a stálým počasím. Není ani 30 kilometrů od Florencie a ještě blíž je to do Sieny, která je považovaná za vůbec nejkrásnější město Itálie.

Michelangelo Buonarrotibyl jedním z nejznámějších představitelů italské renesance. Proslavil se jako architekt, malíř, sochař, ale psal také básně. Jeho malby najdete například v Sixtinské kapli ve Vatikánu.