Protože je celá Asie plná nevídaných možností, v Japonsku se rozhodli, že vypěstují hranaté melouny. Ačkoliv je jejich pěstování složité, farmáři si vědí rady a zatím se daří.

Protože je celá Asie plná nevídaných možností, v Japonsku se rozhodli, že vypěstují hranaté melouny. Ačkoliv je jejich pěstování složité, farmáři si vědí rady a zatím se daří. Zdroj: southcarolina

Japonci milují komiksy, což o to víc dokazuje fakt, že i tak obrovská země má menší spotřebu toaletního papíru, než papíru právě na komiksy.
Chce se vám v práci občas spát a přemýšlíte, jak přelstít únavu? Odjeďte za prací do Japonska, tam je totiž spánek v práci považován za absolutní oddanost zaměstnání. Je prý znakem toho, že člověk pracoval na 110%, tedy až do úplného vyčerpání.
Kočičí kavárny, kam lidé chodí odpočívat mezi kočky, si v roce 2004 dobyly srdce nejednoho zákazníka. Mezi Japonci vedou na plné čáře. Zašli byste?
14. dubna 1912 ztroskotal legendární Titanic a jeho přeživší Masabumim Hosono nebyl obdivován, jak se dalo předpokládat, ale právě naopak. Lidé ho označovali za zbabělce, protože nezemřel s ostatními. Přišel o vše, včetně práce, protože dle slov médií a lidu zahanbil celé Japonsko.
Už čtyřicet let klesá v Japonsku porodnost, momentálně je ve fázi, kdy počet lidí starších, než 65 let je dvakrát větší, než obyvatelstva do 15 let. Před třemi lety dokonce evidovali prodej plenek pro dospělé vyšší, než pro novorozence.
10
Fotogalerie

10 zajímavostí o Japonsku, o kterých jste neměli ani tušení

Věděli jste, že...Ve velké spoustě zemí platí všelijaké absurdní zákony, které je nutné si nastudovat, než je navštívíte. Skončit za mřížemi přeci nechcete. Mimo to se ke každé zemi vztahují také zajímavosti, které není od věci vědět. Některé totiž souvisí právě s podivnými zákony. Zde je 10 zajímavých informací, které se vyplatí vědět, než přijedete do Japonska.