Video placeholde
Ornella Muti
Ornella Muti
Ornella Muti
Ornella Muti
Ornella Muti
11
Fotogalerie

Ikonické scény krásek 70. let: Ornella Mutiová šokovala divokým sexem s Gérardem Depardieu!

Ikona italského filmu, sexsymbol 70. let a jedna z nejkrásnějších hereček i žen celého světa. Božská Ornella Mutiová se za svůj život dočkala mnoha lichotivých přívlastků a muži se za ní otáčí dodnes i přes to, že už oslavila 67 let. A není se čemu divit, její velký hanbatý filmový debut zůstane nesmazatelně zapsán do dějin filmové kinematografie i v hlavě každého, kdo ho viděl.

Italská svůdnice se sice před kamerou objevovala už od 14 let, její první větší úspěch však přišel až v 70. letech. V Československu tehdy probíhala normalizace a tvrdé represe, pro svět to však bylo naopak období změn a uvolnění. A to zejména v oblasti sexu a nahoty!

V roce 1976 se jedenadvacetiletá Ornella Mutiová setkala před kamerou s o šest let starším Gérardem Depardieu. V té chvíli měla oba dobu své největší slávy ještě před sebou a o moc víc skandální snímek než ten od kontroverzního režiséra Marca Ferreriho si pro svá debutantská léta na filmovém poli snad ani vybrat nemohli.  

Ve filmu Poslední žena ztvárnili Mutiová a Depardieu dvojici milenců v alegorii na moderní soužití muže a ženy. A provokativní Ferreri snímek okořenil scénami, které zachycují sex v jeho nejfyzičtější podobě, čímž se postaral o to, že byl dlouhá léta trnem v oku cenzorů i velké části veřejnosti.

Příběh o samotě v soužití rozdělil diváky na dva tábory. Jedni byli nadšeni, druzí znechuceni. Všichni se ale shodovali na tom, že tenhle film definitivně korunoval Ornellu jako nejkrásnější italskou herečku.