Enriqueta se také živila jako „čarodějnice“ a tvrdila, že pitím dětské krve vyléčíte tuberkulózu a díky krémům z dětských tělíček omládnete.
Otevřela si vlastní nevěstinec, který nalákal i klienty z lepší společnosti. Ti ale měli občas zvláštní choutky.
Krátce byla i vdaná, její manželství ale nemělo moc šancí na přežití, protože si dál vydělávala vlastním tělem.
Malou Angelitu už rodičům nevrátili, nepamatovala si totiž své jméno
Nalezenou Teresitu dokázali vrátit rodičům
13
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Enriqueta děti vraždila a vyráběla z nich mastičky. Za mřížemi ji ubily spoluvězenkyně

Nad zločiny Enriquety Martí i Ripollés zůstává rozum stát. Mladá žena si vysnila krásný život, místo něj ale skončila na ulicích Barcelony. A místo slušného zaměstnání začala unášet děti. Mnohé z nich prodávala klientům na sex, ty které se jí ale nehodily zavraždila a rozporcovala. Jednotlivé části těl pak používala k výrobě mastiček a lektvarů pro klienty. Jeji hrůzostrašný byznys byl nakonec odhalen. Pro mnoho dětí už ale bylo pozdě...

Enriqueta Martí i Ripollés se narodila v druhé polovině 19. století, za vysněným životem se odstěhovala do Barcelony, kde začala pracovat jako chůva. Tohle zaměstnání jí ale moc nevonělo, a tak začala dělat prostitutku. Krátce byla i vdaná, její manželství ale nemělo moc šancí na přežití, protože si dál vydělávala vlastním tělem.

Ani to jí ale později nestačilo a otevřela si vlastní nevěstinec, který nalákal i klienty z lepší společnosti. Ti ale měli občas zvláštní choutky. A Enriqueta jim je s radostí vyplnila - chodila po městě a hledala bezprizorní nebo dokonce opuštěné děti a unášela je. Pak je nutila pracovat v nevěstinci, nejmladším byly teprve tři roky!

Těžko věřit, ale to byla pro děti ta lepší varianta... Enriqueta se totiž také živila jako „čarodějnice“ a tvrdila, že pitím dětské krve vyléčíte tuberkulózu a díky krémům z dětských tělíček omládnete. Děti, které se jí nehodily do nevěstince, tak zavraždila a z jejich vlasů, krve, tuku a kostí vařila lektvary. Jednou byla za vedení nevěstince dokonce zatčena, ale její vlivná klientela zařídila, aby k soudu nikdy nedošlo.

Podruhé ji už ale chránit nedokázali. Policie v bytě objevila unesenou Teresitu Guitart a dívku jménem Angelita, kterou nedokázali nikdy vrátit rodině. V druhém pokoji se jim ovšem naskytl mnohem horší pohled. Leželo zde asi 10 ohořelých dětských mrtvolek. V asi 50 nádobách byly uloženy lidské ostatky včetně tuku, vlasů nebo i sražené krve či kostí z ruky.

Enriqueta se u soudu nikdy nepřiznala, mnozí se domnívají, že byla psychicky nemocná a jediným jejím zločinem byl prokázaný únos malé Teresity. Enriqueta se měla stát obětním beránkem při pokusu o zakrytí zločinů vyšších tříd. Ať tak či onak, Enriqueta zemřela ještě ve vězení, než mohla být odsouzena - umlátily ji její spoluvězenkyně.