To co provedla Lianne Angela Smith se dá jen těžko vysvětlit a už vůbec ne ospravedlnit.
Na snový výlet vzala i své dvě děti, pětiletou Rebeccu a jedenáctiměsíčního Daniela. Dva dny s nimi strávila v resortu hraním v mořských vlnách. A pak je v noci udusila v jejich postelích v hotelu.
Liannin syn - 11měsíční Daniel
Martin se po odsouzení v cele oběsil
Martina obvinili a poté i odsoudili za sexuální zneužívání Lianniny dcery z předchozího vztahu
19
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Hořký konec kauzy pedofilního věštce? Zhrzená matka udusila vlastní děti na dovolené

To co provedla Lianne Angela Smith se dá jen těžko vysvětlit a už vůbec ne ospravedlnit. Obhajoba u soudu se o to přesto pokusila a vše shazovala na ženin špatný psychický stav. Lianne totiž zavraždila své dvě malé děti jen krátce poté, co jejího partnera zatkla policie. Byl totiž Lianninou dcerou z předchozího vztahu obviněn ze znásilnění. Po chladnokrevné vraždě následovalo několik hodin jako z hororu. A Lianne? Absolutně nepohnutá vše policistům do detailu odvyprávěla.

Lianne se svým partnerem Martinem utekla v roce 2007 z Anglie do Španělska. V Británii totiž Martin čelil obvinění Lianniny dcery Sarah, že jí zneužíval. O tři roky později byl Martin v Barceloně zatčen. Lianne začala trpět utkvělou představou, že jdou i po ní a „uklidila“ se do Lloret de Mar na dovolenou.

Na snový výlet vzala i své dvě děti, pětiletou Rebeccu a jedenáctiměsíčního Daniela. Dva dny s nimi strávila v resortu hraním v mořských vlnách. A pak je v noci udusila v jejich postelích v hotelu. Ráno - po nepovedeném pokusu o sebevraždu - poprosila recepční, aby zavolala policii, které se pak udala. Zcela bez emocí vylíčila, jak spícím dětem zaklekla nohy, aby se nemohly hýbat a na hlavu jim natáhla igelitový pytel.

Když ji vyslýchali ve vedlejším pokoji, v klidu jim popsala, že se k oběma dětem celou noc tulila a povídala si s nimi. Video z výslechu bylo promítnuto i v soudní síni a asi není nutné zdůrazňovat, co způsobilo. Svůj čin vysvětlovala tak, že nechtěla, aby jí britské sociální služby děti odebraly. 

Obhajoba ji vykreslila jako nepříčetnou a psychicky na dně z uplynulých událostí. Soudní znalec uvedl, že je patologicky závislá na svém partnerovi, kterého poznala, když procházela rozvodem s prvním manželem. Martin se v poslední době živil jako televizní věštec. Sarah měl hypnotizovat, než ji zneužíval. Dokonce ji i bil, což prý Lianne věděla, ale nic s tím nedělala. Martin byl odsouzen za 10 let trvající trápení nevlastní dcery na 16 let do vězení. Krátce na to se ve své cele oběsil. Lianne dostala za vraždu svých dvou dětí 30 let.