Snímek Sekretářka, který může připomínat odvážnějších 50 odstínů šedi ve své době šokoval otevřeností ohledně sadomasochistických sexuálních praktik.
Film Velmi nebezpečné známosti je nabitý erotikou i romantikou
Jen stěží bychom si dnes představili, že film o ztroskotaném muži s krizí středního věku, který sní o sexu s náctiletou kamarádkou své dcery, získá pět Oskarů!
Snímek Sekretářka, který může připomínat odvážnějších 50 odstínů šedi ve své době šokoval otevřeností ohledně sadomasochistických sexuálních praktik.
Zhýralí potomci zbohatlíků Kathryn a Sebastian se domluví na ďábelském plánu - vsadí se, že Sebastian svede nevinnou Annette.
35
Fotogalerie

Ikonické scény jiskřivé romance: Sexy lolitka z Americké krásy a lačná Sekretářka vás zvednou ze židle

Devadesátá léta nebyla divoká jen v českém podsvětí, ale i v americkém filmu. Návštěvník kina si tak mohl užít scény brutálních vražd bez ohledu na korektnost, ale třeba také pořádně žhavé scény plné bradavek a sexuálních pomůcek. Nebo, jako je tomu v případě Velmi nebezpečných známostí, zákeřnou erotiku. Zhýralí potomci zbohatlíků Kathryn a Sebastian se domluví na ďábelském plánu - vsadí se, že Sebastian svede nevinnou Annette. Pokud se mu to podaří, čeká ho sex s nevlastní sestrou.

Americká krása je snímek, který ve své době patřil mezi nejdiskutovanější. Jen stěží bychom si dnes představili, že film o ztroskotaném muži s krizí středního věku, který sní o sexu s náctiletou kamarádkou své dcery, získá pět Oskarů! Zvlášť, když hlavní roli hraje Kevin Spacey. Není divu, že celá řada hereček roli po jeho boku odmítla. Krásné Meně Suvari se ale odolat nedá. Film Sekretářka divoká 90. léta o pár roků nestihl, to mu ale na sexappealu neubírá, naopak. Snímek, který může připomínat odvážnějších 50 odstínů šedi ve své době šokoval otevřeností ohledně sadomasochistických sexuálních praktik. Chudák Maggie Gyllenhaal si během natáčení užila tolik plácnutí po zadku, že měla dokonce modřiny.