Náhradní rodina to s milionářem nemá lehké
Náhradní rodina to s milionářem nemá lehké
Protivný Ben Affleck zkazí svátky i divákům
Protivný Ben Affleck zkazí svátky i divákům
Přežít Vánoce vypráví příběh milionáře, co si na svátky najme náhradní rodinu
61
Fotogalerie

48 nejhnusnějších vánočních rodinných fotek. Přehlídka trapnosti a nevkusu

Svátky, při kterých se schází široká rodiny jsou velice výjimečné. Vidět po roce vzdálené strýce a sestřenice bývá velká událost. Většina lidí se těší, zní to jako skvělý nápad. Většinou ale už když je návštěva ve dveřích, nám dochází že bychom radši zalezli pod deku a s nikým se nebavili. Zvláště s urýpanou tetkou, která kritizuje každé vaše životní rozhodnutí. A co teprve, když se vám do rodiny na Vánoce nakýbluje rozmazlený milionářský synek.

Vánoce bývají často pekelné s vaší vlastní rodinou, natož když s vámi svátky tráví věčně nespokojený mladý muž, který vám kybycuje do toho, jak se tvářit, oblékat a co dělat. Ale pro peníze všechno. Film Přežít Vánoce z roku 2004 má pochopitelně jasné morální poučení a romantickou zápletku, ani to mu ale k lepším recenzím nepomohlo.

Rádoby vtipná komedie, kterou tvoří skeče plné urážek a situačního humoru, pochopitelně končí s jasným anti-konzumním poselstvím, které má aspoň trošku ulevit černému svědomí filmařů, kteří se téhle hrůzy dopustili. Na serveru Rotten Tomatoes má pouhých 7 % a umístil se na krásném 4. místě jejich nejhorších vánočních filmů.

Pro Benna Afflecka to byl první ze série silně nepovedených filmů, kam patří i Táta na plný úvazek, Výplata a Láska s rizikem. Trvalo dva roky, než se opět objevil na stříbrném plátně a upřímně, už to nikdy nebylo jako dřív.

Podobně tragické to je i s konceptem, na kterém vlastně celý film stojí - Vánoce jsou o rodině. Ale jsou horší věci, než s příbuznými trávit čas o svátcích. Americká tradice focení rodinných portrétů s vánoční tématikou, které člověk pošle svým blízkým jako pohlednici s přáním krásných svátku je nekonečnou studnicí bizárů a šileností. Jednoznačným vítězem jsou polonazí pánové - protože co víc chcete na Vánoce vidět, než proplešlého chlupatého fotříka, jak ho pánbůh stvořil. Na tuto a další fotky se můžete podívat v galerii.