1. oběť Čubírkové, její manžel: Takto měl skončit pod kamny
Tělo nacpala do pece na chleba, která se už léta nepoužívala. Pekla ho 35 hodin, dokud z něj nezbyl jen popel a pár kousků kostí.
Hlava přítele Čubírkové se válela na veřejné toaletě.
Ščepka byl alkoholik, doma se každou chvíli hádali a muž dokonce Ireně vyhrožoval, že ji zabije a její hlavu spláchne do záchoda.
Hlava přítele Čubírkové se válela na veřejné toaletě.
24
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Čubírková po vraždě přítele tělo spálila v peci a hlavu pohodila na záchodě ve vlaku

Žen, který by za násilné trestné v Československu dostaly kardinální trest, příliš nebylo. Nejznámější jsou jednoznačně případy Marie Fikáčové, která vraždila novorozence a Olgy Hepnarové, která najela v Praze náklaďákem do lidí. Jejich skupinu rozšiřuje ještě Irena Čubírková. Chladnokrevná vražedkyně zabila svého manžela a později i přítele. Právě jeho tělo spálila doma v peci a hlavu pohodila do záchodě ve vlaku. 

Čubírková se z Trutnova roku 1959 odstěhovala za svým partnerem Ambrozem Ščepkou na Slovensko. Jenže Ščepka byl alkoholik, doma se každou chvíli hádali a muž dokonce Ireně vyhrožoval, že ji zabije a její hlavu spláchne do záchoda. Čubírková s ním trpěla - z Trutnova, kde si žila na úrovni, se z ní stala pasačka dobytka na východním Slovensku, takže kromě života s agresivním primitivem ji trápil i propad ve společenském žebříčku.

Když se její druh v den svého svátku už od rána opíjel a nakonec usnul na podlaze, rozhodla se Čubírková, že se Ščepky zbaví. Praštila ho sekerou do hlavy, tu mu pak stejným nástrojem usekla. Tělo nacpala do pece na chleba, která se už léta nepoužívala. Pekla ho 35 hodin, dokud z něj nezbyl jen popel a pár kousků kostí. Tím vysypala zasněženou cestu před domem. A hlavu? Tu jako pomstu pohodila na záchodě ve vlaku z Trnavy do Bratislavy.

Nahlásila mužovo zmizení, ale nedokázala být dostatečně sebejistá a policie okamžitě pojala podezření - zvlášť, když byla Ščepkova hlava objevena. Teplá pec a kousky kostí ji nakonec přinutily k přiznání. Člověku by možná Čubírkové bylo i líto - ale jen do chvíle, než policie zjistila, že má na svědomí i svého manžela.

Toho v roce 1951 zabila za pomocí svého milence a jeho manželky. Věc vypadala jako nehoda, Čubírková ale muže chtěla zabít už v několika předchozích případech, jen jí to nevyšlo. Čubírek totiž věděl o její nevěře. Tím, že jí pohrozil s důkazem v ruce, si zpečetil osud. A jí ho o 15 let později zpečetil soud - Čubírková dostala trest smrti.