Jak se ze 40leté matky dvou dětí stane chladnokrevná vražedkyně?
Šokující byl rozsudek, se kterým vražedkyně, které se začalo říkat Satan v sukni, odešla od soudu. Dostala pouhých 20 let, což je jen něco málo přes rok za každou oběť.
Pouhých osm let stačilo Rusce Irině Gaidamačuk, aby zabila 17 starších žen obzvláště brutálním způsobem s pomocí sekery a kladiva.
Pouhých osm let stačilo Rusce Irině Gaidamačuk, aby zabila 17 starších žen obzvláště brutálním způsobem s pomocí sekery a kladiva.
Za peníze z ukradených věcí si Irina pak kupovala vodku.
12
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Irina umlátila sekerou a kladivem 17 žen kvůli vodce

Pouhých osm let stačilo Rusce Irině Gaidamačuk, aby zabila 17 starších žen obzvláště brutálním způsobem s pomocí sekery a kladiva. Sháněla totiž peníze, aby mohla ukojit svou patologickou závislost na alkoholu, kterou si vypěstovala ještě jako dítě. Celých osm let policie tápala, chyběly důkazy, navíc to po celou dobu vypadalo na dílo muže. Až jedna přeživší oběť přinesla do případu světlo. Od soudu ale odešla se směšným trestem.

Jak se ze 40leté matky dvou dětí stane chladnokrevná vražedkyně? Irina k alkoholu přičichla ještě jako dítě, brzy na to ji odebrali jejím rodičům. Bylo jí sotva 20, když potkala svého manžela Juriho a usadila se. Jenže život s ní nebyl žádná idylka, její závislost na alkoholu byla tak strašná, že i její manžel jí odmítal dávat jakékoliv peníze, protože moc dobře věděl, jak by to s nimi dopadlo.

A tak Irina začala peníze na financování své závislosti hledat jinde. V roce 2002 se začala postarším dámám ve svém domovském městě Krasnoufimsku představovat jako sociální pracovnice. Když se vloudila k nim do bytu, ubila je kladivem nebo sekerou. V bytě pak ukradla všechny cennosti. Občas se pokusila své stopy zahladit požárem, který měl vypadat jako nehoda. Za peníze si pak kupovala vodku.

Do roku 2010 zabila celkem 17 stařenek. Policie byla ale dlouho v koncích, navíc si mysleli, že takhle krutý může být jen muž. Správným směrem je postrčila až seniorka, která Irině utekla. Policii byla schopná ale říct jen, že vrahem je žena. K dopadení pak pomohla sousedka její další oběti, která Irinu přesně popsala.

Šokující byl ovšem rozsudek, se kterým vražedkyně, které se začalo říkat Satan v sukni, odešla od soudu. Dostala pouhých 20 let, což je jen něco málo přes rok za každou oběť. Celkem své oběti okradla o zhruba 30 000 korun. Její bližní byli v šoku - popisovali ji jako něžnou a zodpovědnou matku. Ani její vlastní manžel netušil, že roky spí vedle zrůdy.