Ikriminovaný polibek. Sněhurka k němu jasně nevyslovila souhlas. Když to nechce, tak to prostě nehce.

Ikriminovaný polibek. Sněhurka k němu jasně nevyslovila souhlas. Když to nechce, tak to prostě nehce. Zdroj: Disney

Sněhurka před otrávením jablkem.
Když si Sněhurka šťastně žila v chajdě se sedmi muži malého vzrůstu.
Díky této ženě Sněhurka usnula. Nebyli náhodou s princem na celé akci domluvení?
Sněhurka byla otrávená jablkem. Kdyby ji princ neprobudil, klidně si takhle mohla odpočívat dodnes.
Následovat bude polibek bez souhlasu.
10
Fotogalerie

Sněhurka: Me too! Aktivisté napadají polibek prince ve slavné Disneyovce. Dotyčná k němu totiž nedala svolení

Zábavní park Disneyland, který se momentálně vzpamatovává z ekonomické rány, kterou mu zasadila pandemie koronaviru, řeší další problém. Američtí aktivisté si na něj zasedli kvůli atrakci, která je inspirovaná slavným příběhem bratří Grimmů – Sněhurka a sedm trpaslíků.

A co aktivistům vlastně pije krev? Jistá dráha, na jejímž konci políbí princ spící mladou dívku a tím ji vysvobodí z kletby, kterou na ni uvalila zlá macecha. 

Problém tkví v tom, že když princezna spala, nemohla dát logicky k polibku souhlas. Princ tak tedy učinil bez jejího vědomí a to může mít neblahý dopad na naše děti. Mohou totiž nabýt dojmu, že líbat kohokoliv bez jeho předešlého souhlasu je naprosto normální. Vždyť se to běžně dělá i v pohádkách. 

Co na tom, že princ polibkem princezně zachránil život, že spolu následně žili šťastně až do smrti. Měl se jí nejprve zeptat a basta. Co když princezna zachráněná vůbec být nechtěla a prince si vzala pod nátlakem, protože mu neuměla říct ne? Vlastně se to také dá nazvat obtěžováním a Sněhurka by tak mohla být další slavnou celebritou zapojenou do hnutí Me too.

Z extrému do ještě většího extrému

Také se celá kauza dá vysvětlit tak, že úžasná myšlenka, na jejímž počátku byla pomoc slabším a zneužívaným ženám, mužům a všem dalším pohlavím, abychom byli správně genderově korektní, se zvrhla do nesmyslné šikany. Z extrému se stal opět extrém, který je ale velmi nebezpečný a pro budoucí generace škodlivější než nevinný polibek v pohádce.