Oscarová držitelka a její hanbatý rekord: Helen Mirren se ukázala nahá v 8 filmech. Tady jsou

Oscarová držitelka a její hanbatý rekord: Helen Mirren se ukázala nahá v 8 filmech. Tady jsou Zdroj: Profimedia

Pořádně se odvázala i ve filmu Hussy z roku 1980
Jeden z prvních filmů, ve kterém se odhalila, byl nechvalně známý Caligula z roku 1979.
Setkání s múzou je vůbec první film, kde se Helen Mirren ukázala nahá. A rovnou celá!
Její poslední nahatý film bylo Hnízdo neřesti z roku 2010.
Jeden z prvních filmů, ve kterém se odhalila, byl nechvalně známý Caligula z roku 1979.
27
Fotogalerie

Oscarová držitelka a její hanbatý rekord: Helen Mirren se ukázala nahá v 8 filmech. Tady jsou

Britskou herečku Helen Mirren bude většina z nás znát zejména z moderních filmů, jako postarší a váženou dámu. Aby také ne, když ztvárnila i britskou královnu Alžbětu II. Realita je ale trošku jinde, Helen Mirren patrně patří mezi nejčastěji nahé herečky - neukázala navíc jen prsa, ale odhalila se v celé své kráse. A to jako mladičká herečka a dokonce i v ne tak dávné minulosti.

Mirren se nahá objevila v celkem osmi filmech. To se nemusí zdát jako mnoho - pro herečku, která ale v roce 2006 dostala za ztvárnění královny dokonce Oscara (také cenu BAFTA a Zlatý Glóbus) je to ovšem něco nevídaného. Jeden z prvních filmů, ve kterém se odhalila, byl nechvalně známý Caligula z roku 1979.

Tento snímek o římském panovníkovi je veřejně označován za erotický díky svému naturistickému ztvárnění sexuálních scén. Ještě aby ne, když je natáčel zakladatel časopisu Penthouse. „Tam byl nahý každý,“ řekla k filmu Mirren. „Bylo to jako když každý den přijedete na nudistický tábor. Bylo by vám trapně, kdyby jste v tom filmu byli oblečení.“

Ještě v roce 2003, když jí bylo 58 let, se objevila odhalená ve filmu Holky z kalendáře. Rok na to od Britské naturistické organizace obdržela cenu za Nudistku roku. „Věřím v nudismus a jsem nejšťastnější, když můžu být na nuda pláži s lidmi všech věků i ras.... Je to nesexuální a tak osvobozující!“ Její poslední nahatý film bylo Hnízdo neřesti z roku 2010.

Nakonec se ale přecjen rozhodla pověsit nahotu ve filmech na hřebík. V roce 2015 oznámila, že její „polštáře lásky“ jsou ke koukání už jen pro jejího manžela. 

Jak a kde vůbec vznikl nudismus a kde se mu nejvíc dařilo i přes veškerou nepřízeň osudu? To se dozvíte ve videu na Mall.tv.