Adolf Hitler

Adolf Hitler Zdroj: profimedia.cz

S Hitlerem se seznámila už jako 17letá ve své tehdejší práci ve fotografickém obchodě.
Adolf Hitler převzal moc nad Německem 30. ledna 1933
S Hitlerem se Eva  seznámila už jako 17letá ve své tehdejší práci ve fotografickém obchodě.
Adolf Hitler
Braunová se nakonec dočkala v roce 1945 - svatby i povedené sebevraždy.
33
Fotogalerie

Hitlerova cesta k moci začala zradou. Ovládl stranu do níž byl nasazen jako tajný agent

Hitlera zná většina lidí jako krutého diktátora zodpovědného za smrt milionů lidí. Mnozí o něm vědí, že se jednu dobu živil jako malíř, jen málokdo už ale tuší, jaké byly jeho politické začátky. Do své "mateřské" strany se dostal víceméně náhodou. Měl v ní totiž působit jako špion! Jenže jediná výměna názorů ho přesvědčila o jeho životním poslání. A tak začala kariéra velebeného vraha mas.

Konec první světové války a prohra Německa Hitlera zničila, rozhodně ho ale nepřipravila o iluze. Už před válkou začal pohrdat chudinou a přijímat antisemitské myšlenky, ty se u něj později jen rozvinuly. Nastoupil jako informátor vyšetřovací komise druhého pěšího pluku, dostal se i do tiskové a informační kanceláře a později se stal důvěrníkem roty, měl na starosti spolupráci s propagandistickým oddělením tehdejší socialistické vlády. Na jednom školení se ostře vyjádřil proti Židům. To všechno ho v září 1919 dovedlo do míst, ze kterých se zrodil Hitler, jak ho známe dnes.

Byl pověřen šetřením činnosti malé a nově vzniklé levicové strany zvané Německá dělnická strana. Už během první návštěvy se ze špiona ovšem stal příznivec. DAP (Deutsche Arbeiterpartei) a jejich asi 50 členů s ním totiž sdíleli nacionalistické a antisemitské názory.

Když se během diskuze zvedl jistý člověk a prohlásil, že za špatný stav poválečného Německa může politika Pruska, a že Bavorsko by se od něj mělo odpojit a přidat se k Rakousku. Za to sklidil od Hitlera pořádný slovní průjem, který vinu házel na Židy. Vedení strany unesené jeho plamenným projevem mu po konci schůzky vrazilo brožuru s nápisem „Mé politické probuzení". Hitler přišel i na další schůzi a stal se brzy členem DAP, která se brzy přejmenovala na NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, česky Národně socialistická německá dělnická strana).