Wallis uchvátila Eduarda VIII tak moc, že se kvůli ní vzdal britského trůnu.

Wallis uchvátila Eduarda VIII tak moc, že se kvůli ní vzdal britského trůnu. Zdroj: Profimedia.cz

Wallis Simpsonová byla krásná a těžce uchopitelná žena.
Wallis uchvátila Eduarda VIII tak moc, že se kvůli ní vzdal britského trůnu.
Wallis i Eduard měli slabost pro psy. Ti nechyběli ani na jednom z jejich večírků.
Dvojice spolu žila poměrně bohémským stylem života.
Wallis uchvátila Eduarda VIII tak moc, že se kvůli ní vzdal britského trůnu.
36
Fotogalerie

Démonická Wallis zničila několik mužů: Krále Anglie Eduarda si zotročila tak, že se kvůli ní vzdal trůnu

Femme fatale. Tak by se dala označit Wallis Simpsonová. Žena, která muže, se kterými navázala vztah, nakonec zničila. Žena, která ovlivnila britského krále Eduarda VIII. natolik, že se dobrovolně vzdal koruny. Kým vlastně byla tato kráska, která si dokázala omotat kolem prstu koho chtěla, avšak nikdy nedosáhla na královský trůn?

Wallis Simpsonová, rodným jménem Bessie Wallis Warfieldová, se narodila do prominentní balstimorské rodiny v roce 1896. Byla zvyklá na pohodlný život, který si mimochodem vychutnávala až do stáří, a jehož byli muži hlavním zprostředkovatelem.

Wallis byla celoživotně velmi společenská, ráda se bavila, milovala přátele kolem sebe a velmi ráda pořádala večírky. Do prvního manželství spadla s pilotem námořnictva Earlem Winfieldem Spencerem. S tím vydržela 11 let. Nakonec se s ním ale rozvedla kvůli realitnímu makléři Aldrichu Spencerovi. Ten kvůli ní opustil rodinu. S ním prožila 7 let hádek a italské domácnosti, ale také večírků. A na jednom z nich se seznámila s následovníkem britského trůnu Eduardem VIII.

S tím si sice zprvu nepadla moc do noty, on ale zcela propadl jejímu kouzlu osobnosti. Wallis na něm spíš viděla blyštivou korunu než kdovíjaké zalíbení. Nicméně do vztahu s ním nakonec šla a s Aldrichem se rozvedla. Tím tomu však moc nepomohla. Eduard se mezitím stal králem, královská rodina ale novému králi sňatek s Američankou, a ještě k tomu rozvedenou, nepovolila. Proto Eduard VIII. 11. prosince 1936 abdikoval. Nedokázal si zkrátka život bez Wallis představit. Získal tak alespoň titul vévoda z Windsoru a Wallis se po svatbě s ním stala vévodkyní z Windsoru.

Pár se usadil ve Francii, kde žil společenským životem, v němž nechyběly ani skandály, které britská královská rodina nerada viděla. Eduard a Wallis se setkali s Adolfem Hitlerem, k jehož ideologii měl Eduard blízko, nebo navštěvovali večírky s vyhlášeným promiskuitním homosexuálem Jimmy Donahuem, který si páreček vévodů z Windsoru vydržoval. Nakonec se ale předávkoval drogami.

Svého kamaráda Eduard VIII. přežil o pár let. Sám zemřel na rakovinu plic v roce 1972. Wallis se tak na jeho pohřbu setkala s celou královskou rodinou, která ji neměla vůbec v lásce. O několik let později se u ní naplno rozjela arterioskleróza a v roce 1980 dokonce přišla o schopnost mluvit. Ke konci života byla připoutána k lůžku. Zemřela v roce 1986 v požehnaném věku 89 let ve svém domově v Bois de Boulogne v Paříži.