Vlčí lidé trpí vzácnou nemocí, která zapřičiňuje, že mají celé tělo pokryto chlupy.

Vlčí lidé trpí vzácnou nemocí, která zapřičiňuje, že mají celé tělo pokryto chlupy. Zdroj: Profimedia.cz

Muhammad Raihan je ve své indonéské vesnici uctíván jako hinduistický bůh
Vlčí muž Danny Ramos Gomez přítelkyni našel i s chlupy na obličeji.
Vlčí muž Danny Ramos Gomez přítelkyni našel i s chlupy na obličeji.
Vlčí muž Danny Ramos Gomez přítelkyni našel i s chlupy na obličeji.
Vlčí muž Danny Ramos Gomez přítelkyni našel i s chlupy na obličeji.
20
Fotogalerie

Vlčích lidí je asi 50 na světě: Uctíváni jako bohové i problémy najít partnera

Víte, kdo jsou vlčí lidé? Tito lidé trpí genetickou vadou, které se odborně říká Hypertrichóza. To znamená, že je jejich tělo pokryto nadměrným množstvím chlupů. A to i na obličeji. S touto vadou se narodí zhruba jedno dítě z milionu. Je tedy opravdu vzácná. Někteří z vlčích lidí jsou však na světě uctívaní jako bohové. Jiní místo toho trpí samotou, protože se za své tělo stydí a nemůžou najít partnera. Jsou ale i tací, kteří zakládají rodiny.

První důkazy o tom, že lidé s Hypertrichózou chodili po naší planetě už hezky dávno, jsou známe z 16. století. Nepřehlédnutelné ochlupení na obličeji a na zbytku těla vzbuzovalo zájem lidí odjakživa. Někteří vlčí lidé byli dokonce považováni za jakési polobohy. A v Indonésii jednoho z místních chlapců takto uctívají dodnes.

Lidí s touto nemocí je na světě opravdu velmi málo. Rodí se s ní zhruba každé miliónté miminko. Už od narození má tělíčko i obličej pokryté velmi hustým a tmavým porostem. Ten se může odstraňovat pomocí laserové terapie, ale chlupy opět znovu vyraší. Mnoho takto postižených lidí našlo smysl svého života v cirkusových show, kde jsou mezi svými a ze svého postižení těží. Avšak pro mnoho vlčích lidí je velmi těžké najít životního partnera a jsou odsouzeni k životu v samotě. Někteří ale i přes své prapodivné onemocnění našli milované polovičky. Třeba vlčí muž Danny Ramos Gomez, který se pochlubil svým "úlovkem" rovnou v televizi.