Tváře prostituce z kanadského města hříchu: Tyhle "krásky" zatkli kolem roku 1940 v Montrealu

Tváře prostituce z kanadského města hříchu: Tyhle "krásky" zatkli kolem roku 1940 v Montrealu Zdroj: archivesdemontreal.com

Nevěstinec z ulic Montrealu, kde se shromažďovaly prostitutky.
James Masters alias Gaetano Matraccio, zatčen v roce 1940.
Jeden z vyhlášených montrealských nevěstinců.
Takto to vypadalo v jednom z herních doupat v Montrealu.
Armand Pépin, zatčený v roce 1940.
28
Fotogalerie

Prostitutky z období 2. světové války: Ve městě hříchu uspokojovaly vojáky i mafiány

Prohibice a 2. světová válka. To bylo období, kdy měly prostitutky, bordelmamá, pasáci a další gauneři pré. Kanadské město Montreal se v té době proměnilo na "město hříchu". Jezdili sem vojáci, mafiáni i mnoho dalších lidí, kteří v těžké době potřebovali utěšit a zapomenout. Nicméně museli svoji laťku posunout o hodně níž a navíc byla návštěva místních nevěstinců dost velký risk. Pohlavní choroby totiž na zákazníky skákaly snad už od dveří.  

Ve Spojených státech zuřila až do roku 1933 prohibice, vedle zákazu alkoholu padala omezení i na sexuální průmysl. Tím spíše však vzkvétaly nevěstince a různá pochybná alkoholová doupata v Kanadě, kam mířila řada "sexuálních turistů". V Montrealu bylo velké množství nevěstinců, heren či klubů, kde se zdržovaly nejrůznější existence, a které fungovaly velmi často na černo. Některé ale byly vyloženě vyhlášené a ochrannou ruku nad nimi držela místní policie a zkorumpovaní policisté.

Organizovaný zločin a nekontrolované šíření pohlavních chorob však vedení města už dál nedokázalo ignorovat. Při velkých zátazích, kdy ve vězení skončilo i mnoho policistů, kteří pekli s gaunery, bylo zatčeno mnoho prostitutek, prostitutů a bordelmamá, na jejichž fotky se můžete podívat v naší galerii. Schválně, jestli byste před nimi radši neutekli.