Nahý hrudník ruského prezidenta je jedním z nejznamnějších hrudníků světové politické scény. U nás boduje Zdeněk Škromach.

Nahý hrudník ruského prezidenta je jedním z nejznamnějších hrudníků světové politické scény. U nás boduje Zdeněk Škromach. Zdroj: Profimedia.cz

Rychlost, nebezpečí a adrenalin. To je něco pro Vladimira Putina.
Prezident Ruska Vladimir Putin je prezentován a vnímán jako polobůh, který se ničeho nezalekne a do všeho jde.
Potápění má ruský prezident v malíku. Stejně jako milion dalších činností.
Prezident Ruska Vladimir Putin je prezentován a vnímán jako polobůh, který se ničeho nezalekne a do všeho jde.
Prezident Putin uloví, na co si pomyslí. Kdoví, jestli na tuto rybu vůbec potřeboval prut.
38
Fotogalerie

Nadsamec Putin: Mrkněte na snímky, kde ruský polobůh ukazuje své polonahé tělo

Vladimir Putin slaví svoje 68. narozeniny. Tento muž stojí v čele Ruska už 16 let a vždy mu záleželo na tom, aby ho jeho lid vnímal jako neohroženého prezidenta, houbaře, rybáře, lovece, motorkáře, pilota rogala, ponorky i formule, hokejistu, lyžaře, chovatele psů, plavce, judistu, jezdce na koni nebo hráče kulečníku. Zkrátka muže, který dokáže bez problémů cokoliv a ještě u toho pyšně ukáže svoji nahou mužnou hruď.  

Když se nad tím zamyslíte, je možné Vladimira Putina a jeho kult osobnosti, který se snažil v Rusku i ve světě vybudovat, vnímat dvěma směry. Tím západnějším, kdy všemi svými aktivitami připomíná tak trochu Jamese Bonda avšak z ruské edice a nebo tím východnějším, kdy postupuje dost podobně jako diktátoři z dynastie Kimů ze Severní Koreje. Sice si občas vyrazí lidově zachytat ryby, válet se svými psy ve sněhu nebo si kamarádsky zahrát hokej, zároveň ale jasně dává najevo, že on je tady ten nadčlověk, který zvládne vše. Zneškodnit útočníka pomocí juda, přejet ho autem Formule 1 nebo ho odzbrojit svým nahým hrudníkem.

Zdá se ale, že i tento ruský polobůh stárne. Stylizované fotografie, které celé roky dokazovaly jeho mužnost a sílu, jsou totiž v poslední době minulostí. Nalijme si čistého vína. V 68 letech to přece jenom už není úplně ono. Mrkněte se do naší galerie, kde najdete snímky ze zlaté éry, kdy bylo Putinovo fyzično na vrcholu slávy.