Holčička trpí vzácnou genovou mutací

Holčička trpí vzácnou genovou mutací Zdroj: Profimedia.cz

Evelyn trčí vlasy do všech stran.
Syndromem nekompatibilních vlasů prý trpěl i Albert Einstein.
Malá Evelyn trpí syndromem nekompatibilních vlasů.
Vlásky holčičce začaly růst až ve dvou letech.
Malá Evelyn by si radar na hlavě dělala účesy jako její vrstevnice.
11
Fotogalerie

Vlasy jako Einstein: Holčička trpí vzácnou genovou mutací nekompatibilních vlasů

Když se malá Evelyn Cubbedge narodila, neměla na hlavě skoro ani chlup. Po pár měsících však začalo být jejím rodičům jasné, že bude její hříva jedinečná. Evelyn totiž trpí vzácnou genovou mutací, která dělá její vlasy absolutně nezkrotnými. Na světě jí trpí jen kolem stovky lidí a měl ji prý i Albert Einstein.

Pokud byste chtěli Evelyn učesat třeba culík, pořádně byste se nadřeli. Je to totiž možné jen s pořádnou zásobou laku na vlasy a velkou dávkou trpělivosti.

Holčičce vlasy začaly růst až ve dvou letech. Hlavu jí pokryla světlounká hříva, která však příliš nenarostla do délky. Proto je téměř nemožné vytvořit jí na hlavě nějaký účes. Důvodem je vzácná genová mutace (syndrom nekompatibilních vlasů), kterou na světě trpí asi sto lidí. A jedním z nich byl i uznávaný vědec Albert Einstein.

Malá Evelyn se ale svými vlasy zatím příliš netrápí. Díky nim je mezi svými vrstevníky jedinečná a setkává se ve většině případů s kladnými reakcemi okolí, které jí na vlasy rádo sahá. "Lidé jí velmi často říkají, jak je krásná a hladí ji po vlasech. Jsou sami překvapeni z toho, jak jemné Evelyniny vlasy jsou," uvedla maminka holčičky.