Video placeholde

Hříšnice a hříšníci: V krimiseriálu The Sinner vraždí i strhaná Jessica Bielová

Mladá máma asi tak tříletého chlapečka vykazuje jisté známky nespokojenosti. Nikdo však nevíme, proč si tahle Cora Tanettiová jde zaplavat, pak si oloupe hrušku a potom před očima svého syna a manžela přímo uprostřed veřejné pláže ubodá mladého doktora. Proč to udělala, ovšem neví ani ona sama...

V loňské první řadě mysteriózního seriálu The Sinner, tedy česky Hříšnice, jsme v osmi dílech viděli, že Jessica Bielová nemusí být na plátně vždycky jen krásná a čistá. V srpnu a září se druhá řada zaměřila na traumatizovaného malého chlapce a jeho život v náboženské komuně. Třináctiletý Julian otráví na výletě k Niagarským vodopádům svoje rodiče durmanovým čajem – až na to, že to nebyli jeho rodiče a že k žádným vodopádům nejeli.

Opět tedy zkoumáme nikoli KDO to udělal, ale PROČ to udělal. Na případu Juliana, člena spirituální komunity Mosswood, kde podle všeho dochází k rozsáhlému psychickému a fyzickému zneužívání členů, starý známý z první řady, detektiv Harry Ambrose, spolupracuje s mladou vyšetřovatelkou Heather Novackovou a vrací se do svého rodného města, u nějž komunita sídlí.

Obě řady seriálu The Sinner jsou svižné a zábavné, scénáře v naprostém pořádku, herecké výkony slušné až vynikající – je nutno zmínit především Carrie Coonovou v roli charismatické kněžky kultu Very Walkerové. A atmosféra hluboce znepokojující, jak to mají mazlíčci rádi. The Sinner – doporučuju!