Věkový rozdíl mezi dvěma dětmi herečky Brigitte Nielsen činí 33 let

Věkový rozdíl mezi dvěma dětmi herečky Brigitte Nielsen činí 33 let Zdroj: Profimedia

60 let s Brigitte Nielsenovou. Rudá Sonja, manželka Rockyho i Draga, která občas pila… jak Dánka

Narodila se 15. července 1963 v dánském Rødovre jako Gitte Nielsenová. Dnes je jí tedy 60 let. Její matka byla knihovnice a otec inženýr. Hrála ve filmech, fotili ji slavní fotografové, vydala několik alb. A celý svět ji zná jako Brigitte Nielsenovou.

Pokračování 2 / 16

Modelka

Brigitte Nielsen se kdysi svlékala často a ráda.Brigitte Nielsen se kdysi svlékala často a ráda.

Začínala jako modelka, fotil ji třeba Greg Gorman nebo Helmut Newton, pózovala pro Playboy a byla i na jeho titulní straně.

Pokračování 3 / 16

Rudá Sonja

Rudá SonjaRudá Sonja | Dino De Laurentiis Productions

Filmovou kariéru zahájila po boku Arnolda Schwarzeneggera ve fantasy snímku Rudá Sonja v roce 1985. Za roli byla nominována na Zlatou malinu pro nejhorší herečku. Během natáčení spolu Arnold a Brigitte údajně měli románek. Schwarzenegger později řekl, že to byl nejhorší film, v jakém hrál. A ještě později jako guvernér Kalifornie  vyhrožoval v žertu svým politickým protivníkům, že je přinutí dívat se na snímek třikrát bez pauzy, pokud neudělají, co chce. A Zlatou malinu nakonec Brigitte v roce 1985 dostala. Za nejhorší herečku ve vedlejší roli v jiném filmu. V Rocky IV.

Pokračování 4 / 16

Stallone

Nancy a Ronald Reaganovi, Briggitte Nielsenová a Sylvester StalloneNancy a Ronald Reaganovi, Briggitte Nielsenová a Sylvester Stallone | Wikimedia Commons

Ve stejném roce se provdala za Schwarzeneggerova hereckého konkurenta Sylvestera Stalloneho. Společně hráli ve dvou filmech – Rocky IV a Kobra – než se v roce 1987 rozvedli. Stallone byl její druhý manžel. A zdaleka ne poslední. Vdaná byla celkem pětkrát a je matkou pěti dětí. 

Pokračování 5 / 16

8 cm rozdíl

 Se Sylvesterem Stallonem byli fešný pár, byť Dánka (1985 cm) narostla trošku víc než on (177 cm) Se Sylvesterem Stallonem byli fešný pár, byť Dánka (1985 cm) narostla trošku víc než on (177 cm) | Foto Instagram, Getty, Profimedia.cz

Brigitte Nielsenová  je vysoká 1,85 metru. Sylvester Stallone jen 1,77 metru.

Pokračování 6 / 16

Coffee and Danish

Sylvester Stallone a Brigitte NielsenováSylvester Stallone a Brigitte Nielsenová | Profimedia.cz

Ve filmu Tango a Cash se Kurt Russell (Cash) ptá Sylvestera Stallona (Tango), jestli se při útěku z vězení stavil na kafe a „danish“. Označuje se tak druh koláčku, ale samozřejmě také Dán nebo Dánka. „Dán(k)y nesnáším,“ procedí mezi zuby Stallone, který se v té době s Nielsenovou rozváděl.

Pokračování 7 / 16

Ludmilla Drago

Brigitte Nielsenová ve filmu Rocky IV s Michaelem Patakim, který hrál trenéra a manažéra Ivana Draga Brigitte Nielsenová ve filmu Rocky IV s Michaelem Patakim, který hrál trenéra a manažéra Ivana Draga | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Ve snímku Rocky IV sice hrála se svým manželem Stallonem, ale nikoliv manželku jeho, ale jeho soupeře Ivana Draga.

Pokračování 8 / 16

Karla Fry

Brigitte Nielsenová ve filmu Policajt z Beverly Hills IIBrigitte Nielsenová ve filmu Policajt z Beverly Hills II | Paramount Pictures

Poslední větší film, ve kterém hrála, byl Policajt z Beverly Hills II z roku 1987. Mimochodem Judge Reinhold má ve snímku na zdi plakát Ramba II a Kobry, tedy filmů Sylvestera Stallona. Brigitte tady hraje sadistickou profesionální vražedkyni Karlu Fry.

Pokračování 9 / 16

S Vašutem a Švandovou

Brigitte Nielsenová a Jana Švandová ve snímku Peklo v řetězech IIBrigitte Nielsenová a Jana Švandová ve snímku Peklo v řetězech II | Alliance Home Video

Její kariéra pak pokračovala v béčkových filmech. V Pekle v řetězech II si zahrála s celou řadou českých herců, třeba s Markem Vašutem, Markétou Hrubešovou nebo Janou Švandovou. A řídí v něm Škodu 120.

Pokračování 10 / 16

Temná čarodějnice

V pohádce Princezna Fantaghiró 3V pohádce Princezna Fantaghiró 3 | Europe Production

V Česku se natáčela i pohádka Princezna Fantaghirò, kde se objevuje od druhého filmu série. V něm měla zahynout, ale diváci si ji vyžádali i v dalších pokračováních.

Pokračování 11 / 16

Every Body Tells a Story

Film Snowboardová akademieFilm Snowboardová akademie | Columbia TriStar Home Video

Pokoušela se také o hudební kariéru. Jako zpěvačka vydala v roce 1988 album Every Body Tells a Story. S rakouským zpěvákem Falcem natočila duet Body Next to Body. Ten se v Německu dostal na 22. a v Rakousku na 6. místo hitparády. Nahrála několik dalších alb, ale moc úspěšná nebyla.

Pokračování 12 / 16

S Jacksonem a Korn

Brigitte Nielsenová v klipu skupiny KornBrigitte Nielsenová v klipu skupiny Korn | YouTube/Korn

Objevila se také v hudebních klipech. Například společně s dalšími celebritami ve ztvárnění písně Michaela Jacksona Liberian Girl nebo v klipu skupiny Korn Make Me Bad.

Pokračování 13 / 16

Královna džungle

Brigitte se svým současným manželem, barmanem Mattia DessimBrigitte se svým současným manželem, barmanem Mattia Dessim | profimedia.cz

Zúčastnila se několika reality show. V roce 2005 společně se svou bývalou tchyní Jackie Stalloneovou účinkovala v britské verzi Celebrity Big Brother. V pořadu německé televize RTL Aus alt mach neu – Brigitte Nielsen in der Promi-Beauty-Klinik se nechala sledovat během šesti plastických operací. V roce 2012 zvítězila v německé verzi pořadu I'm a Celebrity… Get Me Out of Here!, vysílané na RTL, kde vystupovala jako Královna džungle.

Pokračování 14 / 16

Pět jazyků

Brigitte Nielsenová v roce 2010.Brigitte Nielsenová v roce 2010. | Profimedia.cz

Kromě dánštiny mluví plynně anglicky, německy, italsky a trochu francouzsky.

Pokračování 15 / 16

Frida

Brigitte Nielsen s oblibou zveřejňuje fotky s dcerkou Fridou na sociálních sítíchBrigitte Nielsen s oblibou zveřejňuje fotky s dcerkou Fridou na sociálních sítích | Instagram

V 54 letech porodila dceru Fridu. Věkový rozdíl mezi jejím nejmladším a nejstarším dítětem tak je 33 let.

Pokračování 16 / 16

Jako Dánka

Brigitte se v parku opravdu ukázala.  Klopila do sebe vodku a kouřila jednu cigaretu za druhouBrigitte se v parku opravdu ukázala. Klopila do sebe vodku a kouřila jednu cigaretu za druhou | profimedia.cz

Veřejně byly propírané její problémy s alkoholem. Po několika léčeních v současnosti údajně abstinuje. V minulosti ji ale několikrát nachytali na veřejnosti podnapilou. Ostatně její poslední manžel je model a… barman.