Provokativní kniha z 18. století se stala absolutním hitem a odpálila spousta skvělých adaptací. Ta nejlepší z nich má Michelle Pfeiffer a Johna Malkoviche.

Provokativní kniha z 18. století se stala absolutním hitem a odpálila spousta skvělých adaptací. Ta nejlepší z nich má Michelle Pfeiffer a Johna Malkoviche. Zdroj: Warner Bros.

Michelle Pfeiffer ve filmu Scarface.
Michelle Pfeiffer dabuje i zpívá Mojžíšovu ženu.
Zlá čarodějka Michelle Pfeiffer sbírá hvězdy v Gaimanově pohádce Hvězdný prach.
Do Marvelu přinesla Michelle Pfeiffer trochu hvězdného šarmu.
Michelle Pfeiffer je milenkou vlkodlaka Jacka Nicholsona. To jsou vaše plány na víkend.
9
Fotogalerie

Michelle Pfeiffer slaví pětašedesáté narozeniny, za svou kariéru hrála, dabovala, zpívala i bičovala

Michelle Pfeiffer patří mezi absolutní hollywoodské legendy. Žena, která byla na vrcholu své herecké kariéry od poloviny osmdesátek v podstatě do současnosti, hrála v romantických filmech, akčních trhácích, napínavých thrillerech, dokonce v podivně temných hororech - a ne na začátku své kariéry, naopak, když byla úplně nejvíce v kurzu. Dnes slaví Pfeiffer slaví pětašedesáté narozeniny, takže jsme si řekli, že se podíváme na deset jejích nejvýznamnějších rolí. 

Pokračování 2 / 11

Scarface (1983)

Michelle Pfeiffer ve filmu Scarface.Michelle Pfeiffer ve filmu Scarface. | Universal Pictures

Do Role Elviry Hancock byla obsazena přesto, že se o ni ucházely tehdejší megastars jako Gina Davis nebo Sharon Stone a stala se pro Michelle odrazovým můstkem pro hvězdnou kariéru. Překrásná a věčně vykoksovaná žena titulního Tonyho Montany uhranula diváky i producenty.

Pokračování 3 / 11

Princ Egyptský (1998)

Michelle Pfeiffer dabuje i zpívá Mojžíšovu ženu.Michelle Pfeiffer dabuje i zpívá Mojžíšovu ženu. | DreamWorks Pictures

Princ Egyptský je popravdě jeden z nejpodivnějších filmů, jaké jsme kdy viděli. Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký je bizár, že studio jako DreamWorks natočilo animovaný polomuzikál o životě Mojžíše? A že tam dabuje přes deset světoznámých jmen? A zpívají? Ano, Michelle Pfeiffer dabuje a zpívá Mojžíšovu ženu Cippóru. Do hudby Hanse Zimmera.

Pokračování 4 / 11

Hvězdný prach (2007)

Zlá čarodějka Michelle Pfeiffer sbírá hvězdy v Gaimanově pohádce Hvězdný prach.Zlá čarodějka Michelle Pfeiffer sbírá hvězdy v Gaimanově pohádce Hvězdný prach. | Paramount Pictures

Hvězdy nejsou žhavé koule plynů, nejsou to lesklé kamínky na nebeské klenbě, jsou to nádherné bytosti. Jedna taková hvězda v podobě přenádherné ženy spadne na zem a je to mladík jménem Trista, který ji najde. Problém je, že hvězdu chtějí i zlé čarodějnice. A jedna z nich je Michelle Pfeiffer… a Robert De Niro hraje teplého piráta. Protože tohle je adaptace knihy Neila Gaimana. Jediný problém téhle zamotané a vysokorozpočtové pohádky je ten, že Michelle je mnohem hezčí než nebohá hvězda. 

Pokračování 5 / 11

MCU

Do Marvelu přinesla Michelle Pfeiffer trochu hvězdného šarmu.Do Marvelu přinesla Michelle Pfeiffer trochu hvězdného šarmu. | Walt Disney

V Marvel Universe hraje Michelle Pfeiffer původní studenoválečnou Wasp. A popravdě přináší do každého filmu, kde se objeví trochu toho devadesátkového hollywoodského šarmu, který už se dnes ve filmech moc nevidí. Víte, ta léta, kdy jste našli na film kvůli herci, ne kvůli tomu, že tam bude kapitán Amerika. 

Pokračování 6 / 11

Vlk (1994)

Michelle Pfeiffer je milenkou vlkodlaka Jacka Nicholsona. To jsou vaše plány na víkend.Michelle Pfeiffer je milenkou vlkodlaka Jacka Nicholsona. To jsou vaše plány na víkend. | Columbia Pictures

V devadeástých letech nemělo Universal studio moc peněz, takže se rozhodlo zapůjčit práva na své megaslavné hororové postavy jiným studiím. Nejslavnějším produktem téhle éry je samozřejmě Coppolův Dracula. Ale neméně zajímavým je Vlk z roku 1994. Jacka Nicholsona pokouš vlkodlak a to je hlavní lákadlo filmu, ale Pfeiffer je mu na plátně důstojným protihráčem. Jo a je tam mladý James Spader. A s tím je vždycky zábava. 

Pokračování 7 / 11

Nebezpečné známosti (1988)

Provokativní kniha z 18. století se stala absolutním hitem a odpálila spousta skvělých adaptací. Ta nejlepší z nich má Michelle Pfeiffer a Johna Malkoviche.Provokativní kniha z 18. století se stala absolutním hitem a odpálila spousta skvělých adaptací. Ta nejlepší z nich má Michelle Pfeiffer a Johna Malkoviche. | Warner Bros.

Choderlos de Laclos napsal na konci osmnáctého století jednu z nejprovokativnějších a nejvíc sexy knih západní civilizace. Tedy, ona to měla být spíš kritika nemravné vyšší společnosti, ale to je to, co nás na tom už přes dvě stě let vzrušuje. Filmových adaptací je mnoho, ale jedna z těch nejslavnějších má v hlavních rolích Johna Malkoviche a Michelle Pfeiffer.

Pokračování 8 / 11

Vražda v Orient Expressu (2017)

Vražda v Orient Expressu je srdíčkový projekt Kennetha Branagha a je naplněný skvělými herci.Vražda v Orient Expressu je srdíčkový projekt Kennetha Branagha a je naplněný skvělými herci. | 20th Century Fox

Na filmech, které dělá Kenneth Branagh je super to, že se mu tam vždycky sejde široký ansámbl skvělých hereckých přátel. A jeho poirotovky nejsou vyjímkou. Vražda v Orient Expressu, která vyšla před několika lety, není výjimkou a Michelle Pfeiffer tam hraje tajemnou paní Hubbardovou. Však znáte Agathu Christie. Každý má nějaké to tajemství.

Pokračování 9 / 11

matka! (2017)

matka! Darrena Arnofskyho je hororové divnodrama s nabušeným castem.matka! Darrena Arnofskyho je hororové divnodrama s nabušeným castem. | Paramount Pictures,

Darren Arnofsky je znám svými… no, divnofilmy. A matka! z roku 2017 není vyjímkou. Je to trochu horor, trochu analogické drama, kde se neutěšený dům manželského páru plní nezvanými hosty. Díky tomu máte možnost vidě Javiera Bardema, Eda Harrise a Michelle Pfeiffer v jednom filmu. Co chcete víc? 

Pokračování 10 / 11

Čarodějky z Eastwicku (1987)

Tři dámy žijí s ďáblem. Asi. To je zhruba zápletka hororové komedie Čarodějky z Eastwicku.Tři dámy žijí s ďáblem. Asi. To je zhruba zápletka hororové komedie Čarodějky z Eastwicku. | Warner Bros.

Hororová komedie o tom, že si máte dávat pozor na to, co si přejete. A poměrně sexy komedie. Je o tom, že Michelle Pfeiffer, Cher a Susan Sarandon mají všechny vztah s Jackem Nicholsonem. A komu se tenhle polyamoristický vztah nelíbí, ten dostane pohrabáčem po hlavě. 

Pokračování 11 / 11

Batman se vrací (1992)

Pravděpodobně nejlepší Catwoman kinematografie Michelle Pfeiffer.Pravděpodobně nejlepší Catwoman kinematografie Michelle Pfeiffer. | Warner Bros.

Warneři tenkrát uprosili Tima Burtona, aby se vrátil se po úspěšném natáčení Batmana vrátil na dvojku. Burton řekl, že dobře, ale že si ten film udělá po svém. Tak vznikl skrz naskrz burtonovský film, který byl pro obecenstvo natolik šokující, že se i McDonald’s vzdali svých práv pro prodávání hraček z toho filmu. Nikdo prý by nechtěl ke svému jídlu Danny DeVita zvracejícího černou krev. Klenotem filmu je ale samozřejmě Michelle Pfeiffer jako Catwoman. Nejvíc sexy Catwoman v batmanovském kánonu.