Video placeholde

Jodie Foster mrzne na Aljašce ve čtvrté řadě Temného případu. Dramatický trailer už je venku

„V poslední době jsem hrála pár pěkně nepříjemných lidí,“ vyprávěla nám Jodie Foster před měsícem kousek od Reykjavíku v nově zrekonstruovaném filmovém studiu Fossa. „A je to celkem legrace. Konečně můžete ukázat svoji temnější stránku!“ Právě legendární hvězda Mlčení jehňátek hraje vyšetřovatelku Liz Denvers, která s parťačkou pátrá po osmi zmizelých výzkumnících v chystané čtvrté řadě původního seriálu HBO True Detective čili Temného případu.

Než si v Reflexu přečtete naše na Islandu pořízené interview s držitelkou dvou Oscarů Jodií Foster, obsáhlý rozhovor se showrunnerkou, režisérkou, scenáristkou a výkonnou producentkou inkriminované řady s názvem True Detective: Night Country (Temný případ: Noční krajina)Issou López nebo záznam naší diskuse s představitelkou druhé z dvojice detektivek, drsné Evangeline Navarro v podání boxerské šampionky Kali Reis, uplyně ještě hodně vody. Premiéra čtvrté řady Temného případu se chystá až na samý konec tohoto roku, nyní jen HBO zveřejnilo teaser s českými titulky.  

Konečně to (vy)řeší ženské

O čem bude tahle řada, jejíž kvality doufejme navážou na fascinující úvodní sérii mysteriózního thrilleru? V té tvůrce Nic Pizzolatto spolu s režisérem Carym Jojim Fukunagou nechali zazářit Woodyho Harrelsona a Matthewa McConaugheyho jako detektivy Martyho Harta a Rusta Cohlea. Bývalé parťáky, kteří uprostřed devadesátých let působili v oddělení vyšetřování vražd v Luisianě a v roce 2012 vzpomínají na svůj nejznámější případ, totiž brutální vraždu prostitutky z roku 1995, kterou pravděpodobně spáchal sériový vrah s ohavnými okultními sklony...

Teď se ocitáme (přesněji někdy v listopadu tohoto roku se díky streamingové službě HBO ocitneme) v aljašském městečku Ennis. Na mapě ho nehledejte, neexistuje a tvůrci se jej rozhodli z mnoha důvodů zasadit na Island, kam se na celých 112 natáčecích dní přesunula kompletní filmová produkce (poslední klapka padla před pár dny). Na Ennis dolehla temnota, přesněji polární noc, a s ní jedna dost nepříjemná věc: osm mužů, kteří obsluhovali přístroje Tsalalské arktické výzkumné stanice, beze stopy zmizelo. Povolané vyšetřovatelky Liz Danvers (Jodie Foster) a Evangeline Navarro (Kali Reis) se společně snaží záhadu vyřešit... a kromě krabic s důkazy se hrabou taky ve vlastních nočních můrách a nepříjemné minulosti.

Pokud jste se na základě mrazivého traileru začali na tenhle seroš zatraceně těšit, vězte, že je nás víc!