Premiéry na září 2022

Premiéry na září 2022 Zdroj: Netflix/HBO Max/Disney+

Thor, Pinocchio a Marilyn Monroe. V září streamovacím službám vévodí ikony

Září znamená nejen začátek školního roku, ale taky pomalu se blížící konec léta a dost možná i zvyšující se čísla covidu, takže streamovací služby si nás zase začnou hýčkat. Co nám servírují na první podzimní měsíc pěkného? Je toho požehnaně. Na své si přijdou děti, dospělí i… lidé mezi tím, kteří pořád ještě sledují marvelovky.

Pokračování 2 / 10

Netflix: Blondýnka / Blonde

Video placeholde
Blondýnka trailer • Netflix

8. září

Tak zaprvé, 8. září vychází Blonde, což je věc, na kterou se asi těšíme všichni. Dramatizovaný příběh jedné z nejdramatičtějších žen dvacátého století zní jako… dramatická záležitost. Co víc, titulní blondýnu, tedy Marilyn Monroe hraje Ana de Armas, která v posledních letech dokazuje, že není nic, co by nedokázala zahrát. Ať už to byla sexy agentka v poslední bondovce nebo hlavní vrah/oběť v detektivní komedii Knives Out.

Pokračování 3 / 10

Netflix: Ďábel v Ohiu / Devil in Ohio

Video placeholde
Trailer seriálu Ďábel v Ohiu • YouTube@Netflix

2. září

Říká vám něco jméno Emily Deschanel? Ano, jednak je to starší sestra Zoe Deschanel, ale hlavně je to představitelka Kůstky ze seriálu Sběratelé kostí, kde se kolem ní vytvořil takový menší kult. Od té doby byla v několika filmech a ujala se řady televizních rolí… ale teď má Emily zase “svůj” seriál. Od pátku je na Netflixu seriálu „Ďábel v Ohiu” o psychiatričce, která se rozhodne starat se o dívku, co utekla z podivné sekty. Přihoďte trochu kukuřičných polích a máte recept na horror/thriller jako víno. 

Pokračování 4 / 10

Netflix: Lou

Video placeholde
Trailer k filmu Lou • YouTube@Netflix

23. září

Nejdřív se objevil John Wick, pak jeho ženská verze Atomic Blonde, pak jeho stará verze Nobody… a teď jeho stará ženská verze jménem Lou. Zní to jako by se nám nápad na nevrlou starou ženu, co zabíjí lidi, nelíbil, ale líbí. Minimálně z traileru to vypadá excelentně. Paní žije ve srubu se svým psem a když někdo sousedům unese dítě, rozhodne se střílet. Těšíme se!

Pokračování 5 / 10

HBO Max: Elvis

Video placeholde
Trailer k filmu Elvis (2022) • AVmania.cz

2. září

Hned v pátek jsme dostali do klína film, který byl ještě před dvěma týdny v kině, stylového Elvise. Někomu se to líbilo strašně, protože věděl, co pro něj asi může mít režisér Baz Luhrmann nachystáno, někdo byl filmem dost zaskočen. A vy se teď můžete rozhodnout, na kterou stranu se přikloníte. Je Elvis nejstylovější věc roku nebo je to přehypovaný zmetek typu Bohemian Rhapsody? 

Pokračování 6 / 10

HBO Max: Upíří deníky / Vampire Diaries

Video placeholde
Trailer k seriálu Upíří deníky • Warner Bros. Television

4. září

A teď něco pro dívky (a pokud se vám to líbí jako chlapcům, nestyďte se), na HBO Max přibude všech osm sérií Upířích deníků, to jest sto osmdesát osm dílů atraktivních teenagerů a lidí kolem dvaceti, jak si sundavají trika, koušou se do krku, milujou se, podvádějí se a sem tam zabijou nějaký nadpřirozený monstrum. Jeden z nejúspěšnějších Twilight pohrobků je teď k dispozici celý.

Pokračování 7 / 10

HBO Max: Útěk z Kábulu / Escape from Kabul

Útěk z Kábulu (2022) Útěk z Kábulu (2022) | HBO Max

21. září

Bohužel nejde o završení trilogie legendárních filmů s Kurtem Russelem, je to dokument o tom, jak se Amíci loni stahovali z Afghánu. A o tom, jak celý Afghánistán padl během šesti hodin. A o tom, jak lidé zděšeně prchali před Talibanem pouští… a obsahuje dosud nezveřejněné záběry. Bude to temný pokoukání.

Pokračování 8 / 10

Disney : Thor: Láska jak hrom / Thor: Love and Thunder

Video placeholde
Trailer k filmu Thor: Láska jak hrom (2022) • YouTube@Marvel Entertainment

8. září

Na Disney+ se všechno točí kolem 8. září, kdy se opět koná takzvaný Disney+ Day. Což je den, kdy zlá korporace pod vedením Mickeyho Myšáka vypustí hromadu milého contentu do světa. Letos je to hlavně už čtvrtá Thorovo sólovka, ale teprve druhá, která lidi doopravdy zajímá. První dva filmy s bohem války a blesků nevěděly, co jsou vlastně zač, až Taika Waititi přišel s tím, že by měl být z Thora nový Flash Gordon a vypadá to, že Láska jak hrom se toho hodlá držet. Takže nás čeká další pokračování „Asguardians of Galaxy” ságy. A vrací se Natalie Portman. Nejspíš.

Pokračování 9 / 10

Disney : Cars On the Road / Auta na cestách

Video placeholde
Trailer k seriálu Auta na cestách (2022) • YouTube@Pixar

8. září

Možná nejmilejší projekt tohoto podzimu patří Pixaru, který spíchl pro Disney+ seriál ze světa Aut. Blesk McQueen se vydává na devítidílný road trip přes Ameriku a ještě, než se zeptáte… ano, nejspíš tam je něco z Kerouaka, protože jeden díl se odehrává na nějaké Burining Man akci v poušti a kolem jsou auta jako z Mad Maxe a berou se drogy. Autodrogy. Asi benzindrin. Taky vás a vaše děcka čeká strašidelný dům a atrakce po cestě a kaskadérské skákání a je to prostě animovaná Amerika jako dělaná. 

Pokračování 10 / 10

Disney : Pinocchio

Video placeholde
Trailer k filmu Pinocchio (2022) • YouTube@Walt Disney Studios

8. září

Největší peckou měsíce je ale bezpochyby Pinocchio. Víte, Robert Zemeckis strávil posledních dvacet let tím, že se pokoušel pomocí svých technických hraček doslova oživovat neživé předměty. Třeba toho strašidelného digitálního průvodčího v Polárním Expresu nebo prsa Angeliny Jolie v Beowulfovi... Nebo doslova hračky ve Vítejte v Marwenu. Je tedy jedině logické, že nakonec skončí u Pinocchia, zcela zásadním příběhu o oživování neživých věcí, snů a dětství. A jako vždy, když Zemeckis dělá něco zajímavého, Tom Hanks je u toho. Takže… možná to nebude dobrý, ale rozhodně byste to měli vidět.