Z turecké verze pohádky o Popelce

Z turecké verze pohádky o Popelce Zdroj: Archív

Polibek dvou mužů? Pche! Popelka už zažila daleko zajímavější věci...

Do českých kin dorazí norský snímek Tři přání pro Popelku, který vzbudil rozruch už před premiérou. Polibkem dvou mužů. První filmová Popelka vznikla již v roce 1899 ve Francii pod názvem Cendrillon a režíroval ji Georges Méliès. Ano, ten legendární Georges Méliès ze Scorseseho filmu Hugo a jeho velký objev. A od té doby zažila Popelka ve filmových zpracováních ledacos, takže by nás nějaká pusa už neměla rozhodit. 

Pokračování 2 / 7

Ancient Fistory / Bylo nebylo (USA)

Je tomu skoro padesát let, co si Popelku zahrál chlap. A pořádný. Pepek Námořník. V příběhu Ancient Fistory  jsou všichni muži pozváni na bál s princeznou Olivií, která si z přítomných vybere svého nastávajícího. Na ples má namířeno Bluto, u kterého slouží Pepek v kuchyni. A ten chce jít taky. Jeho přání vyslyší kouzelný dědeček, který udělá z Pepka prince a dá mu krásné šaty. Musí ale z plesu odejít před půlnoci, jinak se jeho šaty změní v obyčejné oblečení.

Video placeholde
Ancient Fistory / Bylo nebylo (USA) • Archív

Pokračování 3 / 7

Sinderella Kül Kedisi (Turecko)

Turecká verze. Zajímavá je tím, že se v ní objevuje i sedm trpaslíků. Dobře, není jich sedm, ale šest a úplně přesné je napsat tři trpaslíci a tři trpaslice, ale stejně…

Video placeholde
Sinderella Kül Kedisi • Archív

Pokračování 4 / 7

Rani Aur Lalpari (Indie)

V indickém dětském filmu Rani Aur Lalpari o dívce Rani se vyskytuje postava Popelky. A taky Gulliver. Ale jinak moc netušíme o co jde. Obě postavy se pravděpodobně vyskytují jen v písni, ale je potřeba říct, že taková píseň v indickém filmu má třeba i něco ke dvaceti minutám.

Video placeholde
Rani Aur Lalpari • Archív

Pokračování 5 / 7

Cinderella / Sin-de-rel-la (Jižní Korea)

Korejská Popelka jako horor. Tady je popis z ČSFD, jak to souvisí s Popelkou upřímě nevíme: Touha po kráse je někdy silnější než strach z bolesti a utrpení, které jí budou předcházet. Své o tom ví i Sukyung, která si s podporou své kamarádky Hyunsu nechala udělat částečnou plastiku obličeje. Vše probíhalo v pořádku, ale jen do chvíle, kdy dívka vstoupila na operační sál a zmocnil se jí strach. Najednou začala vidět ducha mrtvé ženy, která touží jen po jediném – dostat svoji tvář zpět.

Video placeholde
Sin-de-rel-la • Archív

Pokračování 6 / 7

DJ Popelka (Cinderela Pop)

V brazilské verzi je z Popelky DJka. A střevíce vyměnila za conversky. Princ je zpěvák. Hodnocení na ČSFD 28 %.

Video placeholde
DJ Popelka (Cinderela Pop) • Archív

Pokračování 7 / 7

Aik Nayee Cinderella (Pakistán)

I v Pákistánu mají Popelku. Dokonce jako devatenáctidílný seriál. IMDB říká, že je to o mladé dívce Iše, která žije se svou nevlastní matkou a zamiluje se do pohledného muže Mayera. Její nevlastní matka žárlí na Išinu krásu  a vymyslí plán, jak je udržet od sebe. ČSFD neříká nic, ta o tomhle díle ještě neví.

Video placeholde
Aik Nayee Cinderella • Archív