Petra Bučková jako Alena Biedermanová
Vztah jeho rodičů není ideální a Marty to ví
Producenti oceněného seriálu #martyisdead Milan Kuchynka a Vratislav Šlajer při sledování vyhlášování cen Emmy
Petra Bučková a Jan Grundman jako rodiče patnáctiletého Martyho
4
Fotogalerie

Seriál #martyisdead získal Českého lva za Mimořádný počin v oblasti audiovize

Po Mezinárodní Emmy má seriál #martyisdead i Českého lva. Osmidílný thriller natočený v koprodukci internetové televize Mall.tv, společnosti Bionaut a Cz.nic uspěl v sobotu 6. března v kategorii vyhlašované patnáctičlenným prezidiem České filmové a televizní akademie. Ocenění získal za Mimořádný počin v oblasti audiovize. V pražském Rudolfinu ho převzali producenti Milan Kuchynka, Vratislav Šlajer a Jakub Košťál.

Vloni se stal #martyisdead prvním českým zástupcem hrané tvorby, který získal prestižní Mezinárodní cenu Emmy. Letos zaujal i tuzemské akademiky, kteří ho ve 28. ročníku výročních cen České filmové a televizní akademie označili za Mimořádný počin v oblasti audiovize. Ten je příležitostně udělován od roku 2016 a má zatím jen tři laureáty: režiséra Václava Marhoula za film Nabarvené ptáče, Marthu Issovou za herecký výkon v dvoudílném televizním filmu Dukla 61 a tvůrce politické satiry Kancelář Blaník, mezi které patří i Milan Kuchynka. Producent hrané tvorby Mall.tv tak Českého lva v této kategorii získává podruhé, v obou případech přitom uspěl ve výběru toho nejlepšího z české kinematografie s internetovým seriálem.

Rozhovor s tvůrci seriálu Milanem Kuchynkou a Vratislavem Šlajerem můžete zhlédnout zde:

Video placeholde

Prostor X: Rozhovor s Milanem Kuchynou a Vratislavem Šlajerem • Prostor X

„Doručení Emmy z Ameriky se nějak zaseklo a sošky uvízly na celnici, tak i díky tomu jsem nesmírně rád, že můžeme držet v ruce tuto neméně krásnou cenu. Je to obrovská vzpruha pro další vývoj hrané tvorby na naší internetové televizi,“ říká Milan Kuchynka, producent hrané tvorby Mall.tv.

Kromě sošek lva a okřídlené múzy s atomem má seriál #martyisdead na kontě také ceny pro nejlepší digitální sérii z texaského Austin Film Festivalu a nejlepší režii a scénář z Marseille Web Festu. Stal se také nejlepším televizním a internetovým seriálem na Finále Plzeň a z festivalu Serial Killer si odnesl cenu za nejlepší webseriál. Martyho smrtí ale příběh nekončí. V současnosti tvůrci připravují pokračování osmidílného thrilleru nazvaný #annaismissing. Ten vzniká opět v koprodukci Mall.tv a Bionautu a jeho ústředním motivem je vyšetřování únosu dítěte za účelem natáčení a prodeje nelegálních videí. Premiéra novinky byla původně plánovaná na jaro 2021 s paralelní distribucí v kinech a online, s ohledem na současnou situaci je ale její uvedení odloženo na podzim 2021.