Jiří Bartoška zdraví diváky při slavnostním zahájení přehlídky TADY VARY ve vašem kině v červenci 2020.

Jiří Bartoška zdraví diváky při slavnostním zahájení přehlídky TADY VARY ve vašem kině v červenci 2020. Zdroj: Kviff

Slavnostní zahájení přehlídky TADY VARY letos v červenci
Režisér Michal Caban, Jiří Bartoška a Marek Eben, natáčení zahajovacího ceremoniálu TADY VARY
Slavnostní zahájení přehlídky TADY VARY letos v červenci
Slavnostní zakončení 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech
Slavnostní zakončení 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech
17
Fotogalerie

"Vary" letos vážně budou! 54 ½ MFF Karlovy Vary začne 18. listopadu a potrvá 4 dny

„Půltá“, čtyřdenní, nesoutěžní přehlídka přinese do Varů zhruba 30 snímků v několika tradičních sálech. Exkluzivní výběr nejvýraznějších zahraničních novinek z festivalů v Sundance, Berlíně, Benátkách či s označením Cannes Label uvidíte od 18. do 21. listopadu 2020.  

V programu 54 ½ MFF KV najdeme zhruba 30 filmových titulů (jejich přesný seznam bude zveřejněn 19. října); každý z nich bude mít dvě až tři projekce, aby je diváci měli možnost vidět v první i druhé polovině čtyřdenní přehlídky.

Thermal chystá výhodné balíčky

Projekce budou probíhat ve Velkém a Malém sále hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary a v kině Čas. Počet míst v promítacích sálech bude stanoven v souladu s vládními nařízeními, zajištěno bude i několik druhů preventivní dezinfekce. Festival se však chce - byť s omezeními - otevřít také veřejnosti. Fungovat bude základní servis pro vozíčkáře Kino bez bariér, který má na festivalu dvacetiletou tradici.

Kompletní program přehlídky najdete na www.kviff.com od pondělí 19. října 2020, stejně jako všechny informace o možnostech ubytování. Předprodej vstupenek (kus za 80 Kč) začne 21. října 2020 na rezervační platformě Go Out, nebudou se vydávat Festival Passy. Vstupenky na festivalová představení bude rovněž možné zakoupit na místě, v pokladnách u festivalových kin.

Hotel Thermal také připravil speciální nabídku pobytových balíčků pro veřejnost v podobě ubytování v hotelu a vstupenek na filmy.

Hrnečky a trička 54 1/2

I pro 54 ½ MFF KV se chystá nejen tradiční tištěná programová brožura, ale také kolekce kultovních festivalových upomínkových předmětů; budou ke koupi v Thermalu. 

I během koronavirové pandemie tak udržují Vary, což není u všech mezinárodních festivalů běžné, přímý kontakt s domácím publikem a filmovými fanoušky. S velkým ohlasem se setkala speciální červencová přehlídka šestnácti filmů TADY VARY ve vašem kině, která měla slavnostní zahájení ve Velkém sále Themalu a kterou vidělo téměř 37 000 diváků. Reflex, hlavní mediální partner MFF KV, při její příležitosti vydal speciální filmovou přílohu. I pro čtyřdenní akci 54 ½ MFF KV se chystá příloha podobná; vyjde vložená do časopisu Reflex ve čtvrtek 12. listopadu.