Video placeholde

Nový Batman se představuje v první ukázce. Jak zvládl hlavní roli „upír“ Robert Pattison?

Herec Robert Pattinson proslul zejména kvůli upíří sáze Stmívání. Jak se mu podařilo ztvárnit legendárního netopýřího hrdinu? Společnost DC Comics zveřejnila první trailer na film Batman režiséra Matta Reevese. Ohlasy jsou zatím pozitivní a vypadá to, že půjde o jedno z jeho nejlepších podání.

Režisér Matt Reeves ukázal první záběry z připravovaného filmu The Batman s Robertem Pattinsonem v hlavní roli, který přijde do kin v říjnu příštího roku. Trailer poprvé viděli fanoušci na virtuálním eventu DC Fandome v sobotu a reakce na něj byly velmi pozitivní. Jedná se ale zatím ještě o rozdělanou práci, natáčení filmu bylo totiž kvůli koronaviru pozastaveno a znovu začne v září. Plánované datum premiéry je zatím stále 1. října 2021, záleží ale na vývoji koronavirové situace, zda nedojde ke zdržení. Ve vedlejší roli se po boku Pattinsona ukáže dcera Lennyho Kravitze Zoe Kravitzová jako Catwoman.

Příznivci Batmana měli zprvu o Pattinsonovi v roli superhrdiny pochybnosti, které jim ale první pohled na jeho verzi v netopýřím kostýmu rychle vyvrátil. Akční a temný útržek z filmu ukazuje, jak se Batman vyřádí na skupince gothamských padouchů v rámci své cesty za pomstou. To doprovází krátké úryvky z písně „Underneath the Bridge“ od Nirvany. Ty nám dávají i náznak temné atmosféry, ve které se film ponese. Kápě, maska i batmobile. Stále stejný Batman, kterého už z několika zpracování známe, nyní v nové podobě a zcela novém příběhu.

Batmanovými záporáky budou v Reevesově filmu Tučňák v podání Colina Farrella či Paul Dano jako Hádankář. Roli komisaře Gordona si střihne hvězda seriálu Westworld Jeffrey Wright a Batmanova sluhu Alfréda pak „Glum“ Andy Serkis.