Video placeholde
Daenerys a její bratr Viserys, kterého zabil Khal Drogo rozžhaveným zlatem
Mistr Aemon. Člen rodu Targaryenů, prastrýc Daenerys (strýc Šíleného krále)
Lebka draka Baleriona, který patřil Maegorovi (údajně prvnímu šílenému Targaryenovi)
Rhaegar Targaryen
Rhaegar Targaryen a Lyanna Stark - rodiče Jona/Aegona
14
Fotogalerie

Chystané pokračování Hry o trůny bylo zrušeno. Návrat Bílých chodců se nekoná, HBO však oznámilo náhradu

Téměř druhý den po finále osmé řady Hry o trůny se naplno rozjela honba za informacemi k chystanému pokračování. I když byla poslední série některými fanoušky přijata velmi nelibě, stále patří svět G. R. R. Martina k tomu nejvýdělečnějšímu a nejsledovanějšímu, co domovská stanice HBO vytvořila. Je proto velkým překvapením, že bylo chystané pokračování zrušeno. Televizní stanice ale jedním dechem dodala, že už se pracuje na něčem jiném a údajně ještě lepším.

O tom, že se pokračování Hry o trůny již natáčí, jsme vás informovali už v květnu. Seriál, kterému šéfovala Jane Goldmanová, měl ukázat původ Bílých chodců. Jenže to se nepovedlo. Goldmanová natočila pilot a ten se v HBO natolik nelíbil, že televizní stanice celý projekt zrušila. O práci tak přišla nejen ona, ale třeba i potvrzená hvězda Naomi Wattsová, která měla ztvárnit jednu z hlavních rolí.

I když to je velká rána pro všechny fanoušky seriálu, ihned přišla poměrně solidní náplast. Byl totiž oznámen nový seriál ze světa Hry o trůny. Ponese název House of the Dragon a vychází z knížky Fire and Blood G. R. R. Martina o zlatém věku rodu Targaryenů. Sám spisovatel opět dohlédne i na scénář a záštitu nad celým seriálem převzali Ryan Condal (autor seriálu Colony) a Miguel Sapochnik (režisér bitevních epizod Hry o trůny).

House of the Dragon dostal objednávku rovnou na 10 epizod, takže by se jeho zastavení před odvysíláním konat nemělo. Vzhledem k tomu, že je ale na úplném začátku, se jej dočkáme nejdříve na konci příštího roku.