Vizuál 58. ročníku KVIFF

Vizuál 58. ročníku KVIFF Zdroj: Kviff

Brutální čísla! Karlovarský festival odhalil vizuál 58. ročníku, je opět od Studia Najbrt

Výtvarný doprovod letošního MFF Karlovy Vary opět pracuje s číslicí ročníku festivalu. „Inspirací pro symbol 58. ročníku byl zjednodušený půdorys hotelu Thermal. Výsledkem je abstraktní černobílý kód jednoho čtverce a tří kruhů,“ říká Aleš Najbrt.

Loňské „šlehnutí bičem“, neodbytné oči 55. ročníku, v pruzích skrytá padesát čtyřka, třiapadesátka z pásů celuloidu, samozřejmě nezapomenutelné „prase“ z čísel 4 a 9... Studio Najbrt už dlouhou řadu let překvapuje originálními způsoby, jak číslo aktuálního ročníku karlovarské přehlídky vetknout do úderného a nezaměnitelného vizuálu.

Letos abstrakce dosahuje téměř maxima: pětka a osmička jsou rozložené na čtverec a tři kruhy, ve kterých nicméně není problém číslice rozpoznat. A Studio Najbrt jde ještě dál: roubuje cifry na motivy spojené s festivalovými stálicemi, tedy tématem kinematografie a Hotelem Thermal. Vedle minimalistické, čistě černobílé verze tak existují i vizuály nostalgicky pracující s filmovými kotouči, z nichž se nicméně snímky už drahnou řádku let nepromítají, nebo obrázky poskládané z kusů hrubého betonu či nábytku od manželů Machoninových, architektů brutalistního skvostu Thermal.

„Tentokrát maximální zjednodušení bereme jako výchozí bod pro proměny symbolu v ikonické objekty z filmového světa a karlovarského festivalu. Brutalistní beton, křesla od Machoninových, krabice na filmové pásy nebo starou kameru,“ charakterizují letošní koncept autoři ze Studia Najbrt.

Art directorem je Aleš Najbrt, design měl na starosti Jonatan Kuna a animaci Zdeněk Trinkewitz.