Video placeholde
Robin Wrightovou přivítal Jiří Bartoška
Robin Wrightovou přivítal Jiří Bartoška
Robin Wrightovou přivítal Jiří Bartoška
Robin Wrightovou přivítal Jiří Bartoška
Robin Wrightovou přivítal Jiří Bartoška
19
Fotogalerie

Robin Wright: Šňupat kokain a skákat z balkónu byla zábava, studio Forrestu Gumpovi nevěřilo a málem nevznikl

 Závěrečný víkend na filmovém festivalu v Karlových Varech patří hollywoodské hvězdě Robin Wright. Drsně vypadající dáma s krátkými vlasy je asi nejznámější z role Claire Underwoodové v seriálovém hitu House of Cards, kde zářila po boku Kevina Spaceyho. Fanoušci komiksových filmů ji mohou znát jako matku Wonderwoman – generálku Antiope. A nejvíce divákům patrně utkvěla v paměti jako Jenny ve Forrestu Gumpovi. Právě o něm se rozhovořila v KVIFF Talku na českém filmovém festivalu. Podívejte se na video v úvodu článku s českými titulky.

Robin Wright si české publikum získala už odpovědí na první otázku, a to sice jaká scéna z Forresta Gumpa byla její nejoblíbenější. „To je jasné, když jsem šňupala lajny kokainu a pokoušela se skočit z balkonu,“ vypálila se smíchem herečka. Pak ale zavzpomínala na to, jak náročné bylo natáčení filmu, kterému studio Paramount nevěřilo a brutálně mu osekávalo rozpočet.

„Nikdo nám nevěřil. Tom Hanks a režisér Robert Zemeckis museli řadu scén natáčet ve svém vlastním volnu jen s kameramanem a zvukařem, protože prostě nebyl čas a peníze. Ale pak šel snímek do kin a my jsme první víkend porazili Star Wars a vydělali 150 milionů dolarů,“ dodává herečka.

Řeč nebyla jen o Forrestu Gumpovi, ale o všech zásadních rolích jejího života, drsném životě v LA, kde čelila ozbrojenému přepadení, nebo o tom, jak ji jako mladou modelku svlékali v Paříži. Kompletní záznam KVIFF Talku s Robin Wright najdete ve videu níže.

Video placeholde
Celý záznam KVIFF Talku s Robin Wright • reflex.cz