Jiří Bartoška a Dohořel

Jiří Bartoška a Dohořel Zdroj: TMBK

Jiří Bartoška přivítal na červeném koberci ve Varech prvního hosta. Byl jím Dohořel

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech (KVIFF) opět přivítá mnoho zajímavých hostů. Kromě zahraničních hvězd i osobností českého filmového světa přijal pozvání i proslulý virtuální profesor Albert Dohořel. 

S virtuálním profesorem Dohořelem se  můžete setkat  v interaktivní laboratoři Světa bez kouře umístěné ve Dvořákových sadech u hotelu Thermal. Uvnitř laboratoře dospělým kuřákům představí  výzkum a vědu společnosti Philip Morris, stojící za moderními bezdýmnými nikotinovými alternativami. Dozvíte se také, jaká jsou hlavní rizika spojená s kouřením a se spalováním tabáku. V laboratoři jsou k vidění  nejmodernější technologie, jako jsou digitální rentgeny a holografické boxy nebo virtuální realita a 3D brýle. 

Překvapí vás i samotný profesor Dohořel, jde totiž o virtuální  postavu, která byla vytvořena s využitím technologie Motion Capture. Hlas a pohyb mu propůjčil herec Marek Němec. V sobotu 21.8. v čase od 16:00 do 20:00 a neděli 22.8. od 11:00 do 14:00 se díky technologie Motion Catpure live budete moci s postavou profesora Dohořela  i živě pozdravit.

Se Světem bez kouře a virtuálním profesorem Dohořelem se můžete seznámit také na svetbezkoure.cz.