Respirátory, ilustrační foto

Respirátory, ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Jak se dostat ve Varech do kina: Jen s covid-safe páskou!

Letošní MFF KV, který se koná od 20. do 28. srpna, se uskuteční při respektování všech hygienicko-protiepidemických opatření, která budou v době jeho konání v platnosti. Pro vstup do kinosálů a festivalových prostor bude vyžadována platná covid-safe kontrolní páska potvrzující vaši bezinfekčnost. Páska se stane nejen průkazem bezpečnosti, ale jistě i sympatickým doplňkem. S páskou prostě budete IN.

Unikátní kontrolní covid-safe pásku dostanou návštěvníci na základě platného certifikátu EU COVID-19 s QR kódem. Certifikát EU COVID-19 získáte po splnění jedné z následujících podmínek:

  • dva týdny po ukončeném očkování
  • potvrzením o prodělání nemoci COVID-19 před méně než 180 dny vydaným certifikovaným pracovištěm
  • potvrzením o platném PCR nebo antigenním testu provedeném certifikovaným pracovištěm.

Nejrychleji se prokážete, pokud máte staženu aplikaci Tečka, v níž se přehledně zobrazí všechny potřebné údaje. Pokud máte tištěný doklad, je třeba mít ho při sobě. Zároveň je třeba doložit svou totožnost platným dokladem.

Kontrolní pásky je možné získat buď na stanovištích Covid Control Teamu, která budou umístěna u akreditačních center u karlovarských hotelů Thermal a Pupp nebo od mobilních Covid Control Teamů. Mobilní týmy budou označené bílou reflexní vestou s CCT grafikou.

Kontrolní pásku obdrží každý návštěvník přímo na ruku. Není možné pásku vyzvednout a předat dalším návštěvníkům. Pro bezproblémový pohyb na festivalu se doporučuje vyzvednout si pásku včas.

Kontrolní páska bude mít barevně odlišené verze s platností na celou dobu festivalu nebo s časovým označením, shodným s platností předloženého certifikátu – z provozních důvodů bude platnost pásky odpovídat poslednímu celému dni platnosti certifikátu.

Pro všechna festivalová filmová představení a pohyb ve vnitřních prostorech festivalu platí obecné podmínky návštěvy kulturního zařízení – je tedy nutné mít po celou dobu projekce zakryté dýchací cesty respirátorem typ FFP 2/ KN95/N95 nebo nanorouškou.

Infolinka covid

Ve spolupráci s MZČR bude vytvořena samostatná provolba číslo 5 na národní informační lince ke koronaviru 1221.

Bezpečný ročník

Za celý organizační tým se proto Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary obrací na své diváky s prosbou o respektování nařízení a o ohleduplnost k ostatním návštěvníkům festivalu. Udělejme společně letošní ročník bezpečný! Bez spolupráce a součinnosti s vámi to nepůjde.