Kanadský premiér Justin Trudeau převlečený za mouřenína

Kanadský premiér Justin Trudeau převlečený za mouřenína Zdroj: Facebook

Kanadský premiér se v mládí na karnevalu ztmavil. Čeká ho třicet ran bičem a půl roku v nápravném zařízení

Kanadou hýbe skandál nevídaných rozměrů. Na veřejnost se dostala osmnáct let stará fotografie premiéra Justina Trudeaua z karnevalu, na které je dotyčný premiér zachycen s obličejem potřeným tmavou barvou, kterak se na karnevalu vydával za Araba.

Ačkoliv se od té doby premiér každý den dvanáctkrát omlouvá, pláče do kamery, kaje se a tvrdí, že byl tehdy zlý člověk, ale nyní našel Boha a je už jiný, není mu to nic platné. Za takovýto hrubý prohřešek proti rase, občanskému soužití, národu a lidskosti ho čeká třicet ran bičem. Dobrovolně se rovněž rozhodl podstoupit půlroční ozdravný pobyt v korektním nápravním zařízení v Torontu, kam společnost zavírá osoby, které si dělají srandu z menšin, žen anebo z náboženství.

Ojediněle se sice ozývají hlasy, že přeci o nic nejde a že ta fotografie je téměř dvacet let stará, a navíc to byl karneval a Arabové jsou přeci jenom opravdu tmavší, avšak tyto hlasy budou rovněž zbičovány a uzavřeny v korektním nápravném zařízení. Tam je naučí, co je správné a co ne.

„Nehoráznost. Nemůžu tomu uvěřit. Jak někdo může jít na karneval za člověka jiné etnické příslušnosti a ztmavit si pleť? To udělá jenom zlý člověk, který chce celé etnikum zesměšnit,“ rozčiloval se John White, bělošský Kanaďan, který se dříve jmenoval John Brown, ale v rámci korektnosti se přejmenoval na White, aby tím nepohoršil menšiny.

„Barva pleti není důležitá. Důležité je, jaký je člověk uvnitř. Pokud se někdo vydává například za Araba, nesmí si obarvit pleť. Takhle to nefunguje. Je to zkratkovité, nekorektní a urážlivé. Jestli chcete jít na karneval za Araba, tak se například můžete odpálit v metru anebo unést letadlo a naletět s ním do mrakodrapu. Žádné barvení na hnědo. Kde to jsme?“ rozčilovala se Jessica Sputner ze spolku Korektních karnevalů.

Sám kanadský premiér uznal, že se tehdy měl zachovat jinak, a ač tehdy ta korektnost nebyla ještě natolik rozšířená, měl počítat s tím, že korektnost jednou ovládne svět, a raději coby Arab místo aby se načernil, tak měl na karnevalu souložit s kozou anebo ukamenovat Žida.

„Kdybych tehdy ukamenoval Žida, lidé by i tak poznali, že jsem Arab, a já bych tak nikoho neurazil,“ sype si popel na hlavu kanadský premiér.

V návaznosti na kanadský skandál karnevaly po celém světě doznávají určité změny. Ať už to jsou karnevaly anebo talentové soutěže, nyní musí člověk vystupovat za svou vlastní rasu a pohlaví. Neexistuje, že by muž šel na karnevalu za ženu. Travesty show napříč všemi vyspělými státy, které řeší korektnost, protože nemají nic lepšího na práci, se celoplošně ruší.

„Je to urážlivé vůči ženám, když se muži převlékají za ženy,“ hlásají aktivistky.

OSN zvažuje vydání manuálu pro karnevaly, kde vyjmenuje nekonfliktní masky. Lidé se mohou převlékat za zvířata či předměty. Jít za karneval za osobu odlišné rasy bude i nadále možné, ale dotyčný nesmí využít žádné charakteristické vzhledové rysy oné rasy. Jestliže půjdete za Asiata, vezměte si kalkulačku. Pokud za Afroameričana, rapujte a se zbraní přepadněte zastavárnu. Boha jeho, v žádném případě si nebarvěte obličej tmavou barvou.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je projev aktivistky Grety Thunbergové na klimatickém summitu OSN.