Předseda ČSSD, vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček hostem pořadu Epicentrum 6.6.2019.

Předseda ČSSD, vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček hostem pořadu Epicentrum 6.6.2019. Zdroj: archiv Blesku

Hamáček si dupnul a létaly židle. Jednou, možná, ještě se uvidí, ČSSD opustí vládu

Na české politické scéně mají všichni akorát plnou hubu keců, ale skutek utek. Opravdu politické „tvrďáky“ by mohl člověk spočítat na prstech jedné ruky.  Jedním z těch největších tvrďáků je bezesporu předseda ČSSD Jan Hamáček. O něm kolují v Poslanecké sněmovně historky, nad kterými jednomu vstávají vlasy hrůzou.

Jan Hamáček prý parkuje na invalidech, netřídí odpad a navíc je vegan, ale nikomu to neříká. V Poslanecké sněmovně se ho všichni bojí a našlapují před ním po špičkách. Prý dokonce jednou netleskal v letadle při přistání. S takovou pověstí není divu, že si Jan Hamáček vyšlápl nejen na Andreje Babiše, ale i na Miloše Zemana.

Neochvějný, statečný, nezlomný a stále si na svém trvající Jan Hamáček prohlásil, že Miloš Zeman nemá co otálet s odvoláním ministra kultury Staňka a ať bleskurychle jedná a Staňka vypoklonkuje a jmenuje novým ministrem Šmardu, jinak ať si ho Zeman nepřeje a Babiš taky. Ať si ho nepřeje nikdo. Hamáček všem ukáže. No jo, jenomže Zeman je Zeman a odmítá Staňka odvolat.

To se Hamáček rozzuřil. Létaly vzduchem židle i stoly. „Já tomu senilovi ukážu,“ soptil vzteky Hamáček, nakráčel za Andrejem Babišem a oznámil mu, že Babiš podá na Zemana kompetenční žalobu, jinak uvidí. Všichni uvidí. A víte co? Nic se nedělo. Babiš žádnou žalobu nepodal a Zeman nikoho neodvolal.

I tu Honza Hamáček vzteky utopil v potoce deset koťátek a v kanceláři se porval do krve s několika výrostky, aby vybil svůj vztek, načež oznámil, že pokud Zeman toho Staňka neodvolá, ČSSD odejde z vlády a bude. No a co myslíte? Zeman Staňka neodvolal.

Hamáček prokopnul vzteky zeď a vyrazil zuby několika svým poslancům. Následně řekl, že pokud Staněk bude ještě v neděli strašit ve vládě, ČSSD odchází. Půjde prostě pryč. Kam, to neřekl, ale všichni tak nějak tušíme, kam půjde. A Zeman nic. Neodvolal.

„Tak počkáme do úterý. V úterý to ale už stoprocentně rozsekneme,“ hulákal odhodlaný Hamáček.

Až se v úterý vůbec, ale vůbec nic nestane, Honza se půjde poradit se svým horoskopářem, co dál, a ten mu jako vždycky poradí, aby rozhodnutí odložil. Čím dál Hamáček bude rozhodnutí odkládat, tím to bude pro všechny lepší. Kdo ví, třeba se na to jednoho dne zapomene a Hamáček tak nebude za ustrašeného idiota, který štěká, ale nekouše.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je nový film s Aňou Geislerovou.