Podle informací Divokého kačera prezident Zeman zarazil Jiřímu Ovčáčkovi Twitter

Podle informací Divokého kačera prezident Zeman zarazil Jiřímu Ovčáčkovi Twitter Zdroj: Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák a Twitter.com

Miloš Zeman zakázal Jiřímu Ovčáčkovi Twitter. Tráví na něm moc času, měl by si raději hrát venku s vrstevníky, tvrdí

Druhá první dáma Jiří Ovčáček se v těchto dnech potýká s nepříjemností. Prezident Miloš Zeman mu zakázal Twitter, potažmo jiné sociální sítě. „On je Jirka děsně živej kluk. Do všeho, co dělá, jde naplno. A to je právě ten problém. Na tom svém Twitteru tráví zbytečně moc času a život mu tak protéká mezi prsty…

...teď se navíc stal terčem nějakého toho hackera, které zneužil jeho důvěřivosti a podepsal ho pod petici Milion chvilek demokracie. Chudák Jirka zveřejnil v dobré víře fotografii mailu, který mu přišel, aby potvrdil svůj podpis. Bohužel si nevšiml, že na fotografii byl vidět i potvrzovací kód. Nějaký hecker z Pražské kavárny tedy potvrzovací kód opsal a podepsal Jirku pod onu petici.

Internet je zlé místo a pro takovou jemnou duši, jako je Jirka, může být velmi nebezpečný. To byla však jen ona pověstná poslední kapka. On totiž Jirka trávil na internetu a sociálních sítích celé dny, což mne znepokojovalo. Venku bylo hezky a on místo toho, aby si šel hrát ven s kamarády, sjížděl své sociální sítě.

Já tomu sice moc nerozumím, ale na těch internetech se pohybují různí pochybní lidé, kteří mohou snadno zneužít Jirkovi důvěry a vymámit z něj například erotické fotografie,“ prohlásil Miloš Zeman na tiskové konferenci.

Jednou mi poděkuje

„Nenávidím tě. Vůbec mi nerozumíš. Bráníš mi v rozletu. Všichni moji kamarádi jsou na Twitteru nebo Facbooku. Proč já nesmím? Jsi zlý,“ vztekal se Jiří Ovčáček, načež se zamknul v koupelně, kde si pustil nahlas hudbu.

„Já to dělám pro jeho dobro. Jednou mi poděkuje,“ ubezpečil novináře Miloš Zeman.

„Závislost na sociálních sítích je v současnosti velký problém. Sledujeme to na dnešní mládeži, kdy místo interakce naživo se svými vrstevníky, raději tráví dny na síti,“ vysvětloval Evžen Zounar, dětský psycholog, který kvituje přístup Miloše Zemana.

Propad akcií Twitteru

„Je to tvrdé, ale jinak to nejde. Rodiče musí vždy jednat v zájmu dítěte. Zakázat mu počítač a poslat ho ven za kamarády je správné rozhodnutí,“ uzavřel Zounar.

Rebel Jiří Ovčáček zareagoval na zákaz sociálních sítí klackovsky. Nechal si propíchnout ucho, pořídil si křiklavou kravatu a vykouřil půlku cigarety. „Je to jen takové jeho období. To ho přejde,“ vysvětloval Miloš Zeman.

V souvislosti s přestávkou Jiřího Ovčáčka na sociálních sítích vykázala firma Twitter čtyřprocentní propad akcií.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je pohrdavé jednání některých obvodních lékařů.