Prezident Miloš Zeman a nejlepší moderátor všech dob Jaromír Soukup

Prezident Miloš Zeman a nejlepší moderátor všech dob Jaromír Soukup Zdroj: Twitter / Jiří Ovčáček

Novoroční poselství prezidenta Zemana v TV Soukup bez cenzury

Po fenomenálním úspěchu vánočního poselství prezidenta republiky J. Ovčáček poradil svému pardon našemu panu prezidentovi, aby k národu promluvil ještě 1. ledna, ale již jen exkluzivně prostřednictvím jeho nejoblíbenější TV Barrandov – Soukup. “Vážení spoluobčané, milý pane Soukupe...

...přeji vám krásný dobrý den, setkáváme se opět po roce, abychom společně zhodnotili, co se nám za ten rok podařilo a případně, co se za ten rok zejména panu Drahošovi, nejhloupějšímu českému novináři Pehe a Bakalovým médiím nepodařilo. A jsem rád, že vám mohou říci, že těch radostných zpráv je daleko více.

Také jsem rád, že už mohu konečně mluvit pravdu bez přehnané politické korektnosti, tedy ne jako v tom učesanějším projevu šestadvacátého, který jste si již stačili osvojit.

První radostnou zprávou je, že to není zapotřebí přehánět s ochranou přírody, což se dle mnohých dnes už nesmí snad ani říkat. Štědře placení vědci sice říkají, že přesně za 200 až půl milionu let zanikne život na naší planetě kvůli globálnímu oteplování nebo kvůli něčemu jinému, já jsem ale, vážení spoluobčané, nezdolný optimista, a proto si myslím, že i kdyby život na naší planetě pominul, tak Bůh, ve kterého ostatně věří většina světa, o čemž svědčí mimo jiné i hromadné předvánoční nákupy nebo nárůst předvánoční inzerce i na vaší televizní stanici, pane Soukupe, a bujaré oslavy Vánoc, nikdo by je přece neslavil, kdyby nevěřil ve všemocného Boha, vytvoří život znovu na jiné planetě a hlavně patrně i lepší, bez korupce, bez pánů Kalousků, Sobotků a Pokorných, bez samozvaných ochránců přírody a samozřejmě bez Poche.

Možná si, pane Soukupe, Bůh dá pár miliónu let voraz - vždyť třeba jen ti blbouni nejapní (a tímto se omlouvám tomuto vyhynulému zvířeti), jako jsou Kalousek, Bakala, Poche, Pehe a Slávek Sobotka, co se ho natrápili. Poznámka pro natvrdlé, tedy skoro všechny české novináře, tady jsem si dovolil učinit vtip. Ale jelikož je Bůh. jak ví i ti nejhloupější novináři z České televize, všemocný a nekonečně laskavý, tak vytvoří život jinde a jinak, jsem v tom optimista a i o tom je poselství Vánoc a církevních restitucí. Buďme optimisty toto je pravé poselství Vánoc!

Další dobrou zprávou je, pane Soukupe, že se Bohu podařilo vytvořit mimořádnou nadpozemskou bytost, jakou jste přímo vy, která dokáže takříkajíc bez jakékoliv přípravy moderovat devět vysoce sledovaných pořadů a k tomu řídit několik časopisů, reklamních agentur a televizních stanic. Avšak abyste nezpychl pane Soukupe, já televizi nesleduji, dokonce ani tu vaši, já čtu pouze teletext, kde se dozvím vše podstatné.

Soukup: Pane prezidente, není…

Prezident: Pane Soukupe, prosím, mlčte, jen mým slovům nadále přikyvujte hlavou, to vám jde nejlépe. Další dobrou zprávou je, že máme v Česku nízkou nezaměstnanost. Ale stále je zde skupina lidí, pane Soukupe, a teď moc dobře víte, že nemyslím zrovna vás, kterým říkáme nepřizpůsobiví. (pomlka) NepřizpůSOBiví – pane Soukupe, slyšíte i v tomto slově – nepřizpůSOBiví – to mé smířlivé vánoční poselství?

Pane redaktore, než mi zase nevychovaně skočíte do řeči, tak vám musím sdělit skutečnost, že jsem nedávno mluvil s panem Tomio Okamurou a shodli jsme se na tom, že je třeba omezit sociální dávky těm, kdo odmítají nabízenou práci. Je škoda, že to zatím nikoho nenapadlo, dokonce ani nejlepšího ministra financí světa pana Kalouska, dej mu lehkou zem … Ovčáček zezadu nesměle: Pane prezidente ten lump Kalousek ještě žije … Já to myslel politicky, Jirko (odvětí smířlivě Zeman).

Kdyby mě tu některá hovada neustále nepřerušovala, tak bych možná i dokončil svou myšlenku (pomlka), že kdybychom konečně důsledně zatočili s nepřizpůsobivými, tak bychom už nezaměstnanost vůbec neměli, jak o tom nedávno psal týdeník Euro vlevo dole, který čtu, pane Soukupe, v originále.

A závěrem, protože jsem sám, jak známo, starobní důchodce, bych chtěl popřát nám starobním důchodcům, tedy zejména těm, kteří mne nadále volí, aby v příštím roce došlo k výrazné valorizaci těchto důchodů. A aby obědy zdarma dostávali nejen děti, cikáni, nepřizpůsobiví, redaktoři Bakalových médií a poslanečtí darmožrouti, ale i my starobní důchodci, ke kterým se skutečně rád hlásím.

A nyní mi, lékaři, dovolte, abych dnes pošesté připil na vítězství zdravého rozumu, na úspěch České republiky a na úspěch nás všech.

Šťastný a veselý Nový rok!