Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

Vůdce Islámského státu odletěl za Putinem, aby ho přesvědčil, že stojí za teroristickým útokem

Doba se mění. Dneska k tomu, abyste prokázali, že stojíte za teroristickým útokem, nestačí jenom se k tomu útoku přihlásit. Své o tom ví Ahmad Zarqáwí, velitel afghánské větve Islámského státu, který osobně letěl do Moskvy přesvědčit Putina, že za teroristickým útokem v koncertní hale Crocus City Hall na okraji Moskvy skutečně může Islámský stát.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Ačkoliv se Islámský stát k útoku několikrát přihlásil, Putin tvrdí, že mají ukrajinskou stopu a za vším dost možná stojí Kyjev a potažmo Západ. Toto tvrzení Islámský stát odmítá a dožaduje se připsání všech zásluh.

„Co to je za zemi, to Rusko? Už pětkrát jsme se k útoku přihlásili a oni to pořád zpochybňují a připisují kredit Ukrajině. Žádná Ukrajina ani ten prašivý pes Spojené státy nás neplatí. Zaútočili jsme na Rusko, protože Rusko je náš nepřítel. Rusové budou trpět ve strachu a bolestech ve jménu Alláha. Rusové se nás mají bát, a ne svádět vinu na někoho jiného. Jak k tomu přijdeme?“ ptal se rozrušený a viditelně zoufalý velitel Islámského státu Ahmad Zarqáwí.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat