Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: PČR

Pěstitelé konopí začali preventivně znásilňovat. Za marihuanu hrozí vězení, za znásilnění jen podmínka, tvrdí

Pěstitelé konopí napříč celou republikou objevili, jak se vyhnout případnému pobytu ve vězení za pěstování konopí. Stačí preventivně někoho znásilnit. Pěstování konopí potom už nikdo neřeší a za znásilnění se dostávají jenom podmínky.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Nemám z toho radost, ale lepší někoho znásilnit než jít potom za pár kytek do kriminálu. Pěstování konopí s sebou přináší rizika, a proto je lepší těmto rizikům preventivně předcházet,“ tvrdí pan Jarmil, pěstitel konopí z Brna.

„Já to nemám na kšeft. Mám to jenom pro osobní potřebu. Přesto je tento můj koníček kriminalizován a já jsem byl neustále ve strachu. Abych se vyhnul případnému vězení, raději jsem znásilnil sousedku. Je jí asi osmdesát, má vývod a celou dobu jsem plakal,“ přiznal pan Jarmil.

„Těch pár minut strachu za to ale stálo. Nyní jsem z obliga. Za znásilnění jsem dostal pokutu dvě stě korun a soudce mi kladl na srdce, ať už to příště nedělám, že ve vzduchu visí pokuta až pět tisíc. Teď si můžu v klidu pěstovat konopí a nic mi za to nehrozí,“ dodal pan Jarmil.

„Teď zrovna jsem byl zalít kytky, převléknu se a půjdu znásilnit do lesa nějakou ženu. Když nenajdu ženu, znásilním myslivce na číhané. Jistota je jistota,“ tvrdí další pěstitel konopí pan Michal z Broumova, který se stejně jako stovky a tisíce dalších pěstitelů konopí pouze snaží vyhnout případnému vězení.

Na rozmáhající se trend znásilnění upozorňují nejen postižené ženy, ale i Česká myslivecká obec.

„V lese to je teď dost o hubu. Chlapi se bojí chodit na číhanou, a když jdou, tak minimálně ve třech. Po lesech se nám toulají pěstitelé konopí odhodlaní znásilnit všechno, co jim přijde pod ruku. Vědí, že z toho vyváznou s mnohem mírnějším trestem než za pěstování konopí. Pokud to takhle půjde dál, myslivost jako taková u nás skončí,“ stěžuje si Eduard Vlahý, tajemník České myslivecké obce.

Za stávajícího stavu nemá tento problém řešení, neboť dokud se nezmění legislativa, bude řádění pěstitelů konopí nejen v lesích pokračovat.

„Můj kamarád pěstoval čtyři kytky pro vlastní potřebu. Přišli mu na to a u soudu dostal tři roky na tvrdo. Jiný kamarád zprznil kamarádku a dostal roční podmínku. Nemusím být lumen, abych si spočítal, že bezpečnější bude někoho znásilnit. A raději znásilnit preventivně, protože člověk nikdy neví, kdy na jeho kytky přijdou, a potom už na znásilnění může být pozdě,“ domnívá se Karel Molnár, který si doma pěstuje konopí, z něhož vyrábí mastičku.