Kající se Jurečka: Vicepremiér vyrazil na Kavčí hory do ČT a omlouval se za vánoční večírek v den střelby (7.1.2024)

Kající se Jurečka: Vicepremiér vyrazil na Kavčí hory do ČT a omlouval se za vánoční večírek v den střelby (7.1.2024) Zdroj: Foto Blesk - Jiří Koťátko

Jednání vlády 13. 12. 2023: Marian Jurečka
Jednání vlády 13. 12. 2023: Marian Jurečka
Jednání vlády 13. 12. 2023: Marian Jurečka a Vlastimil Válek
Jednání vlády 20. 12. 2023: Marian Jurečka
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) v pořadu Partie.
8
Fotogalerie

O střelbě jsem se dozvěděl až včera od svého kadeřníka, vysvětluje Jurečka, proč v prosinci nezrušil večírek

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka podle vlastních slov předběžně a vzdáleně uvažuje o své rezignaci. Reaguje tak na skutečnost, že v době tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pořádal vánoční večírek, který nezrušil ani poté, co zasedala bezpečnostní rada, které se on zúčastnil, a ministerstvo začalo vyvěšovat černé vlajky.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Já jsem o žádné střelbě nevěděl. Nikdo mi to neřekl. To, že byla nějaká střelba na univerzitě, jsem se dozvěděl až včera (7. ledna – poznámka redakce) od svého kadeřníka. Musím říct, že mě to velmi šokovalo. Celou noc jsem nespal,“ přiznal ministr Jurečka.

„Kdybych to tehdy věděl, tak bych večírek stoprocentně zrušil. Já jsem to ale nevěděl,“ dodal.

Jurečka trvá na tom, že o ničem nevěděl i přes to, že se v průběhu večírku vzdálil, aby se zúčastnil bezpečnostní rady státu, kde se střelba rozebírala, a po jejím skončení se opět vrátil na večírek.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat