Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Alexandermcnabb (CC BY-SA 4.0)

Všichni komunisté z republiky se sešli v Praze na demonstraci. 200 lidí tak spílalo Fialovi a chtělo obnovení SSSR

V sobotu se sjeli všichni mobilní komunisté z celé republiky do Prahy, kde se zúčastnili demonstrace proti vládě, proti zdražování a proti nehezkému přístupu České republiky k Rusku. Na pódiu pod sochou svatého Václava promluvila k více než dvěma stovkám lidí předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, která byla do čela strany zvolena, protože její příjmení odráží faktický stav KSČM, a je tak srozumitelná pro své voliče.

Kromě Konečné vystoupil na pódiu i kandidát komunistů na prezidenta Josef Skála, který si pomýšlí na drtivý úspěch ve volbách a nebojí se mluvit s předstihem o atakování až dvou procent.

Demonstrace to byla ukázněná a měla vysokou úroveň. Několik demonstrantů se shodlo na tom, že je Putin sexy a že je potřeba zdanit bohaté, respektive bohaté zavřít v lágrech. Prostě a jednoduše se sešla prima parta.

„Nemohl jsem dospat, jak jsem se těšil. My komunisté musíme držet spolu a vystavit vládě Petra Fialy jasnou stopku. Energie zdražují jak nikdy a přístup České republiky ke speciální vojenské operaci na Ukrajině se mi taky nelíbí. Proč dáváme tanky Ukrajincům? Proč je nedáme Rusku? Pokud bychom dali všechny zbraně Rusku, už je dávno po speciální vojenské operaci. Ti politici vůbec nemyslí,“ domnívá se pan Antonín, který přijel až z Karviné, kde přes den pracuje v trafice a po večerech chodí se zbraní a v sovětské uniformě kontrolovat hranice, jestli se někdo nepokouší utéct z republiky. Nikdo mu totiž neřekl, že se na hranicích už přes třicet let do lidí nestřílí.

„Udělej mi dítě, Vladimire Vladimiroviči,“ vykřikovala freneticky jedna z demonstrantek, která ve svých pětašedesáti letech již dvacet let zuby nehty ve svých vaječnících drží to poslední vajíčko, kdyby náhodou přijel Putin do půli těla na medvědovi a něžně ji u krbu pomiloval a ona mu povila syna.

Během demonstrace se všichni účastníci shodli na tom, že za komunismu se měli všichni lépe. Že nebyly drahé energie a všechno bylo tak nějak jednodušší a snesitelnější.

„Za komunistů nebyli bohatí. Všichni měli stejně a byl klid. Teď jsou tady bohatí, ti mají hodně a my, co makáme ve fabrikách, máme hovno. Já teda ve fabrice zrovna nedělám, protože mě vyrazili kvůli alkoholu, ale kdybych ve fabrice dělal, měl bych hovno, zatímco majitel fabriky má tři vily a čtyři bazény. Co to je za svět tohle? Kde je spravedlnost? Majitel fabriky by měl viset,“ domnívá se komunista Jiří.

Jeho neotřelý pohled na společnost a na ekonomiku není ani zdaleka ojedinělý a díky své myšlence si v hloučku demonstrantů vysloužil souhlasné pokývnutí, plácnutí přes rameno a jednohlasné „Tos řek dobře, vole“.

Zatímco komunisté demonstrovali a řečníci řečnili, obcházeli demonstraci i komisaři z UNESCA, kteří budou v dohledné době rozhodovat, zda komunisté v České republice budou zařazeni na seznam UNESCO.

„Už jich je jenom pár. To se musí zachovat pro další generace. Je to kus historie,“ domnívá se jeden z komisařů UNESCA, který si demonstraci fotil a dělal zápisky do sešitu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností je ale například soud s Andrejem Babišem kvůli kauze Čapí hnízdo.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>